Antena 3 CNN International News Rusia anunță noi victime după ce a acuzat Ucraina că a bombardat un sat din Briansk

Rusia anunță noi victime după ce a acuzat Ucraina că a bombardat un sat din Briansk

Bilanțul deceselor anunțate de autoritățile ruse într-un sat din regiunea Briansk a crescut la patru persoane, după ce artileria ucraineană ar fi bombardat zona.

Grad
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Apr 2023   •   18:00

"O clădire rezidențială a fost complet distrusă, iar alte două case au fost parțial avariate în satul Suzemka. Echipele de intervenție se află la fața locului", a declarat, duminică, Aleksandr Bogomaz, guvernatorul local, pe canalul său de Telegram.

El a postat și o înregistrare care suprinde, aparent, momente ulterioare bombardamentului, și în care se vede cum ies oameni dintr-o clădire avariată.

"Au scos o femeie afară. Încă mai verifică dacă este (înauntru) un copil. Nu sunt siguri. Oribil", spune se aude vocea unei persoane pe fundal.

Citește și: Crimeea a fost atacată cu drone, la o zi după ce rușii au ucis zeci de oameni la Uman 

CNN menționează că nu a putut verifica în mod independent autenticitatea imaginilor. 

Regiunea rusă Briansk are o graniță comună la sud cu Ucraina, iar la vest cu Belarus. 

Informația privind bombardamentul ucrainean vine în contextul în care Ucraina a anunțat, recent, că pregătirile pentru contraofensivă de primăvară sunt aproape finalizate.

Experții militari se așteaptă ca această contraofensivă, de care se leagă speranțele Ucrainei de eliberare a teritoriilor ocupate de ruși în sudul și estul țării, ar putea marca un moment crucial în conflict.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close