Antena 3 CNN International News Procurorul general din Lugansk și mai mulți oficiali pro-ruși din Ucraina, asasinați în ultimele ore | ONU trimite o echipă la Izium

Procurorul general din Lugansk și mai mulți oficiali pro-ruși din Ucraina, asasinați în ultimele ore | ONU trimite o echipă la Izium

Adjunctul șefului administrației impuse de ruși în orașul Berdiansk din regiunea Zaporojie a fost asasinat împreună cu soția sa.

Gorenko si Steglenko
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Sep 2022   •   17:00

Informația vine de la Evgheni Balițki, administratorul pro-rus al regiunii Zaporojie.

"Un eveniment tragic s-a întâmplat noaptea trecută. Oleg Boyko, adjunctul șefului administrației din Berdiansk, și soția sa, Liudmila, care era președintele comisiei electorale din oraș, au fost uciși", a declarat Balițki.

Nu se cunosc, momentan, circumstanțele uciderii celor doi, notează CNN.

Procurorul general al separatiștilor din Lugansk, ucis într-o explozie

În Lugansk, pe teritoriul autoproclamatei Republici Populare (LPR) din estul separatist la Ucrainei, procurorul general și adjuncta (foto) a sa au fost uciși vineri, într-o explozie produsă în sediul unde lucrau.

Anunțul a fost făcut Leonid Pasecinik, liderul pro-rus din Lugansk.

"Astăzi, în urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, și adjuncta sa, Ekaterina Steglenko, au fost uciși. Explozia, care s-a produs în clădirea Parchetului general (...) arată că regimul de la Kiev a depășit toate limitele acceptabilului', a anunțat Pasecinik pe Telegram.

El nu a dat alte detalii despre atentat, dar a afirmat că autoritățile separatiste sunt în căutarea unor "persoane ce au legătură cu această crimă".

Rușii semnalează și un atac al ucrainenilor în Herson

Tot vineri, un alt oficial al forțelor de ocupație, Vladimir Rogov, a acuzat armata ucraineană că a executat lovituri împotriva clădirii administrației din Herson.

Potrivit lui Rogov, o funcționară a fost ucisă şi un șofer a fost rănit

În ultimele luni, zeci de responsabili separatiști sau funcționari ai administrației ruse în teritoriile ucrainene ocupate au fost vizați de atacuri și mai mulți dintre ei au fost uciși.

Într-o altă dezvoltare a situației din Ucraina, Organizația Națiunilor Unite trimite la Izium o  echipă din cadrul agenției sale de monitorizare pentru Drepturile Omului.

Echipa ONU, la Izium "de îndată ce este posibil"

Potrivit unei surse ONU citate de CNN, echipa OHCHR (a Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului) se va deplasa "de îndată ce este posibil" în orașul recent eliberat de forțele ucrainene.

O echipă de investigare a crimelor de război ar putea ajunge după cea a OHCHR, a adăugat sursa citată.

Aceste decizii vin după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, joi, că după alungarea rușilor din Izium a fost descoperit locul unei înhumări colective.

Ministerul ucrainean al Apărării a precizat că au fost găsite cel puțin 440 de morminte.

Vineri, poliția ucraineană a comunicat că majoritatea victimelor îngropate în cimitirul improvizat sunt civili.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close