Rajapaksa a aterizat la Singapore cu un zbor din Maldive, după ce a fugit din țara sa în urma protestelor anti-guvernamentale.
Abeywardenena a primit un e-mail cu demisia lui Rajapaksa, dar a adăugat că ”nu putem accepta un astfel de e-mail la valoarea nominală”.
"Trebuie să se verifice legalitatea acestuia. A fost împărtășită autorităților relevante pentru verificare", a spus biroul. ”Odată ce avem confirmarea oficială și este verificată din punct de vedere legal, sperăm să facem o declarație cu privire la aceasta mâine [vineri] dimineață”.
Biroul lui Abeywardenena a adăugat că se așteaptă să primească o copie pe hârtie a scrisorii, dar asta ar dura mai mult, deoarece va fi trimisă din Singapore.
Potrivit unei surse guvernamentale de rang înalt, scrisoarea a fost trimisă prin e-mail după ce Rajapaksa a sosit în Singapore. Sursa a vorbit sub condiția anonimatului pentru a oferi detalii care nu au fost împărtășite public de oficiali.
Ministerul de Externe din Singapore a declarat că lui Rajapaska i s-a permis să intre în țară într-o ”vizită privată”, dar nu a cerut sau i s-a acordat azil.
"Este confirmat că domnului Rajapaksa i s-a permis intrarea în Singapore într-o vizită privată. Nu a cerut azil și nici nu i s-a acordat niciun fel de azil. Singapore, în general, nu acceptă cereri de azil", se arată în comunicatul Ministerului de Externe din Singapore. .