Antena 3 CNN International News Instanța a decis: pedeapsă maximă pentru polițistul din Londra care a răpit, violat și ucis o femeie în timpul pandemiei

Instanța a decis: pedeapsă maximă pentru polițistul din Londra care a răpit, violat și ucis o femeie în timpul pandemiei

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 14:44 30 Sep 2021 Modificat la 14:48 30 Sep 2021
Couzens Everard

Este o sentință excepțională în sistemul judiciar britanic, notează CNN.

Judecătorul care a pronunțat pedeapsa a spus că Everard a fost "victima inocentă a unei serii grotești de infracțiuni" iar cazul în sine a fost "devastator, tragic și în totalitate brutal".

Părinții victimei, sora acesteia dar și mulți dintre prietenii lui Everard au fost prezenți în sala de judecată.

Potrivit procurorilor, polițistul Couzens (foto, stânga) și-a folosit legitimația și cătușele pentru a o determina pe femeie să intre în mașina sa, sub pretextul că a încălcat regulile în vigoare în timpul pandemiei. 

Bărbatul a violat-o și apoi a ucis-o prin strangulare în cursul aceleiași seri.

Sarah Everard, 33 de ani (foto, dreapta), director de marketing, a dispărut în seara zilei de 3 martie anul curent, după ce a părăsit casa unor prieteni din Clapham, în sudul Londrei. 

Cadavrul său a fost găsit câteva zile mai târziu într-o zonă împădurită din comitatul Kent, la peste 80 de kilometri de locul unde a fost văzută ultima oară în viață.

CNN notează că fostul polițist acuzat de viol și crimă și-a recunoscut faptele.

Pedeapsa cu închisoarea pe viață este obligatorie în cazurile de crimă judecate în Marea Britanie însă este la latitudinea instanței de judecată să stabilească durata minimă în spatele gratiilor pentru condamnat, înainte de a avea posibilitatea eliberării condiționate.

În cazul lui Couzens, pedeapsa pronunțată implică detenția pe tot parcursul vieții condamnatului, un verdict rar și rezervat cazurilor deosebit de grave.

O astfel de sentință exclude posibilitatea eliberării condiționate.

În prezent, în sistemul penitenciar britanic sunt doar 60 de condamnați pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate, dintr-un total de 7.000 de condamnați la închisoare pe viață.

×
x close