Antena 3 CNN International News Omul lui Putin care a avertizat că Rusia poate distruge SUA revine cu o declarație despre războiul nuclear

Omul lui Putin care a avertizat că Rusia poate distruge SUA revine cu o declarație despre războiul nuclear

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a revenit cu o declarație după avertismentul lansat în presa de la Moscova, avertisment conform căruia Rusia are capacitatea de a distruge "orice adversar", inclusiv SUA.

Nuclear missile
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2023   •   13:47

"Rusia se angajează să prevină războiul nuclear și confruntarea între puterile cu arme nucleare", a declarat, miercuri, Patrușev, citat de agenția rusă TASS.

În cadrul unei reuniuni desfășurate la New Delhi, oficialul rus a avertizat asupra "comportamentului provocator al Occidentului în contextul crizei din Ucraina".

Potrivit lui Patrușev, acest comportament poate duce la "consecințe catastrofale", deoarece vine în contradicție cu un angajament comun al celor mai mari cinci puteri nucleare din lume, care afirmă că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu ar trebui să fie purtat niciodată.

"Rusia, la rândul său, rămâne pe deplin angajată față de această declarație și, în conformitate cu conținutul ei, este convinsă de necesitatea de a preveni orice confruntare militară între țările care posedă arme nucleare", a mai spus secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Citește și: Rusia își dorește cu disperare un război împotriva Occidentului", spune analistul militar Radu Tudor

El a estimat, pe de altă parte, că obiectivele fixate de Rusia în războiul împotriva Ucrainei vor fi îndeplinite.

"În ciuda creșterii constante a asistenței militare acordate Ucrainei de către Statele Unite și de alte state occidentale, toate obiectivele declarate ale operațiunii militare speciale vor fi, cu siguranță, atinse.

Vom realiza demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, vom asigura integritatea teritorială a Federației Ruse și securitatea populației noastre", a insistat  el.

×
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close