În pofida unei ample operațiuni internaționale de salvare, epava aparatului nu a fost găsită.
Se presupune că Boeing-ul 777, care a decolat de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing, s-a prăbușit în Oceanul Indian, departe de ruta sa normală, după epuizarea combustibilului și că toți cei 239 de oameni aflați la bord sunt morți.
"Când am auzit prima dată despre bubuituri (zgomotele detectate de salvatori, n.r.) mi-am spus: 'O, nu, o luăm de la capăt'", a declarat la CNN David Gallo, consilier superior în cadrul RMS Titanic Inc., compania care deține drepturile exclusive de salvare în zona epavei "Titanicului".
"Vizitarea" epavei pachebotului scufundat în 1912 era obiectivul celor cinci persoane aflate la bordul submersibilului "Titan", care a dispărut duminică.
"În operațiunile de căutare ale MH370 am auzit bubuituri destul de des și întotdeauna s-a dovedit a fi altceva", a explicat Gallo.
El a adăugat că autoritățile "probabil că vor începe să deplaseze nave și instrumente în acea direcție, indiferent dacă este sunetul captat este identificat sau nu, pentru că timpul este scurt".
Gallo a mai spus că provocarea de zgomot subacvatic pentru a atrage atenția salvatorilor este "ceva ce Paul-Henri Nargeolet ar face cu siguranță".
Paul-Henri Nargeolet, un cunoscut explorator francez, este unul dintre cei aflați la bordul submersibilului "Titan".
Garda de Coastă confirmă că a reorientat navele de căutare în zona zgomotelor captate din ocean
Contraamiralul John Mauger, comandant al Gărzii de Coastă americane, a extins eforturile de căutare a submersibilului dispărut după detectarea zgomotelor în ocean cu ajutorul balizelor acustice.
"Nu cunoaștem sursa acelui zgomot, dar am pus aceste informații la dispoziția experților Marinei, pentru a-l cataloga", a declarat el.
Comandamentul internațional unificat care gestionează operațiunile de salvare a submersibilului "Titan" a redirecționat în zona zgomotelor cele două vehicule operate de la distanță pentru căutarea în apă și singura navă de suprafață echipată cu sonar, a precizat contraamiralul american.
Foto: submersibilul "Titan" al companiei OceanGate Expeditions, într-o fotografie nedatată