Antena 3 CNN International News Ministrul francez de externe avertizează că situația s-ar putea deteriora și mai mult în Ucraina: ”Răzoiul intră în etapa de asediu”

Ministrul francez de externe avertizează că situația s-ar putea deteriora și mai mult în Ucraina: ”Răzoiul intră în etapa de asediu”

Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a avertizat că situația din Ucraina s-ar putea deteriora și mai mult în urma bombardamentelor necruțătoare din partea Rusiei.

soldat
Război în Ucraina. Armata ucraineană le invită pe mamele soldaţilor ruşi capturaţi să vină să îi ia Sursa foto: Hepta/ Sputnik
de Alexandra Ionescu    |    03 Mar 2022   •   11:34

„Într-adevăr, este posibil ca ceea ce este mai rău abia acum să urmeze”, a spus Le Drian într-un interviu TV pentru France 2, adăugând că conflictul a intrat într-o „etapă a asediului”.

Din cauza rezistenței acerbe din partea armatei și a poporului ucrainean, speranța Rusiei de a pune capăt rapid războiului dispare treptat, a spus el.

Acumularea continuă de forțe în jurul orașelor ucrainene importante, precum Harkiv și capitala Kiev, ar putea însemna că războiul intră într-o etapă de asediu, potrivit Le Drian.

„Știți că rușii sunt obișnuiți să ducă războaie într-o logică de asediu, amintiți-vă de Alep și amintiți-vă de Grozny”, a spus el.

Președintele rus Vladimir Putin devine din ce în ce mai izolat, a adăugat Le Drian, invocând votul Adunării Generale a ONU pentru a condamna invadarea Ucrainei de către Rusia de miercuri, unde doar patru țări au votat în sprijinul Rusiei.

„Oamenii nu-l mai ascultă pentru că oamenii nu mai au încredere în el, deoarece el a renunțat succesiv la angajamentele Rusiei, la semnătura Rusiei și, de asemenea, la propriile sale angajamente”, a spus Le Drian.

Cu toate acestea, este încă important să menținem dialogul cu Moscova, deoarece Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu vorbesc direct, a spus Le Drian, adăugând că Franța trebuie să joace rolul de mediator.

El a reiterat, de asemenea, necesitatea impunerii unei încetări a focului ca precondiție pentru negocierile de pace dintre Moscova și Kiev, explicând că Uniunea Europeană și-a impus pachetul de sancțiuni în speranța de a ajunge la această încetare a focului.

Nu putem avea dialoguri fără încetarea focului”, a spus Le Drian. „Nu negociezi cu pistolul la cap.”

Ministerul francez de Externe a lansat joi o declarație prin care îi sfătuiește pe cetățenii francezi să părăsească Rusia.

„Se recomandă insistent ca cetățenilor francezi, a căror prezență și a familiilor lor nu este esențială în Rusia, să ia măsuri pentru a părăsi țara prin conexiunile încă existente”, se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close