Antena 3 CNN International News Telefonul ultimei șanse: Joe Biden discută sâmbătă cu Vladimir Putin. Liderul rus vorbește mai întâi cu Emmanuel Macron

Telefonul ultimei șanse: Joe Biden discută sâmbătă cu Vladimir Putin. Liderul rus vorbește mai întâi cu Emmanuel Macron

Președintele SUA, Joe Biden, urmează să discute sâmbătă cu omologul său rus Vladimir Putin.

Putin Biden
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Feb 2022   •   23:07

CNN, care citează o sursă la curent cu acest demers, amintește că Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui american, a evocat posibilitatea unei noi convorbiri telefonice între cei doi lideri, dar nu a spus când ar putea avea loc.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat pentru CNN că Putin și Biden vor vorbi la telefon sâmbătă la ora 19, ora Moscovei (ora 18 în România).

Biden și Putin au vorbit ultima dată la finele lunii decembrie, anul trecut însă nici acest dialog, nici discuțiile ulterioare la nivel de miniștri de externe între Rusia și SUA și nici dialogul NATO - Rusia nu au dus la detensionarea crizei de la frontiera ruso-ucraineană, unde Moscova a masat peste 100.000 de militari și tehnică de luptă.

De joi, președintele Joe Biden și alți oficiali ai administrației americane și-au reînnoit avertismentele că un atac al Rusiei în Ucraina se poate produce în orice moment iar cetățenii SUA trebuie să plece "imediat" din această din urmă țară.

Ultimul avertisment a fost formulat, vineri seară, de Jake Sullivan, care a spus că armata americană nu va risca viețile soldaților pentru a veni în ajutorul civililor americani care puteau să plece din Ucraina în timp util, dar nu au făcut-o.

Președinția Franței anunță că Macron și Putin discută sâmbătă, la prânz

Președintele francez, Emmanuel Macron, va discuta telefonic, sâmbătă, cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Potrivit Palatului Elysee, convorbirea va avea loc la ora 13 (ora României).

Macron s-a întâlnit cu Putin, luni, la Moscova.

După o discuție de peste cinci ore, el a spus că a reușit să găsească împreună cu omologul rus "puncte de convergență" în ceea ce privește criza de la frontiera cu Ucraina.

Criticat de o parte a presei internaționale pentru că ar fi fost "sfâșiat" de Putin la negocieri, Macron a spus că aceia care cred în Europa trebuie "să învețe" să colaboreze cu Rusia.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close