Antena 3 CNN International News Joe Biden: "Senzația mea este că Rusia va invada Ucraina în câteva zile. Nu am de gând să-l sun pe Putin". Antony Blinken, chemat la Națiunile Unite

Joe Biden: "Senzația mea este că Rusia va invada Ucraina în câteva zile. Nu am de gând să-l sun pe Putin". Antony Blinken, chemat la Națiunile Unite

Președintele Joe Biden a declarat, joi, că SUA au motive să creadă că Rusia este implicată într-o operațiune de tip "false flag" - ce implică o punerea în scenă a unei agresiuni care să fie atribuită părții ucrainene, pentru a justifica o invazie.

Joe Biden
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Feb 2022   •   16:52

Biden a făcut acest comentariu în timp ce părăsea Casa Albă, într-un dialog cu ziariștii care a durat mai puțin de două minute, înainte de a se urca la bordul Marine One, pentru a se deplasa în statul Ohio.

"Toate indiciile pe care le avem arată că (rușii) sunt gata să intre în Ucraina, să atace Ucraina. Senzația mea este că se va întâmpla în câteva zile.

Președintele american a confirmat că SUA au primit răspunsul Rusiei la propunerile de securitate formulate acum circa trei săptămâni de SUA și NATO la solicitarea expresă a Moscovei.

Biden a spus că încă nu a citit documentul trimis de Moscova.

Antony Blinken merge la ONU

El a menționat că secretarul de stat Antony Blinken merge joi la Națiunile Unite pentru a prezenta "o cale diplomatică".

Biden a adăugat că "nu are de gând să-l sune pe Putin".

Secretarul de stat american Antony Blinken și-a schimbat programul, care prevedea participarea la Conferința de securitate de la Munchen, și s-a dus la ONU, la cererea ambasadorului american la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield.

"L-am rugat pe secretarul de stat Blinken să vină să vorbească direct cu Consiliul de Securitate al ONU despre situația gravă din Ucraina. Dovezile din teren sunt că Rusia se îndreaptă către o invazie iminentă.

Ambasador SUA: "Vrem să clarificăm lumii că facem totul pentru a preveni un război"

Acesta este un moment crucial. Ședința Consiliului (de Securitate) ar trebui să se concentreze asupra a ceea ce se întâmplă chiar acum în Ucraina (...)

De aceea, secretarul Blinken vine la New York pentru a semnala angajamentul nostru profund față de diplomație, pentru a oferi și a sublinia calea către dezescaladare și pentru a clarifica lumii că facem totul, tot ce putem pentru a preveni un război", se spune într-o declarație a ambasadorului Thomas-Greenfield.

Momentele esențiale ale zilei de joi, 22 ianuarie

×
Subiecte în articol: Joe Biden Rusia invazie
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close