Antena 3 CNN International News Joe Biden a fost avertizat că este probabil un nou atac terorist la Kabul. În SUA, președintele e amenințat de republicani cu "ziua socotelilor"

Joe Biden a fost avertizat că este probabil un nou atac terorist la Kabul. În SUA, președintele e amenințat de republicani cu "ziua socotelilor"

Președintele SUA, Joe Biden și vicepreședinte SUA, Kamala Harris au fost avertizați de echipele de consilieri în domeniul securității naționale că "un alt atac terorist în Kabul este probabil", relatează CNN, care indică un oficial al Casei Albe drept sursă a informației.

Biden
Sursa foto: cnn
de Adrian Iclozan    |    27 Aug 2021   •   20:27

Potrivit oficialului, SUA iau măsuri maxime de protecție militară la aeroportul din capitala afgană.

"Armata SUA evacuează mii de oameni la câteva ore și continuă să dea prioritate cetățenilor americani care au indicat că vor să părăsească țara. Soldații apelează o diversitate de mijloace pentru a-i aduce în siguranță la aeroport", a arătat sursa citată de CNN.

Potrivit acesteia, comandanții militari i-au informat pe Biden și Harris în legătură cu planurile care vizează ținte ISIS-K, gruparea teroristă care a revendicat atacul sinucigaș de joi, de la Kabul.

Vicepreședintele a participat la informare prin videoconferință.

Un congresman îl amenință pe Biden că va veni "ziua socotelilor"

Liderul minorității republicane din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat că va veni o "zi a socotelilor" pentru președintele Joe Biden, ca urmare a felului în care acesta a gestionat situația din Afganistan.

"Sunt extrem de nemulțumit de președinte", a declarat McCarthy, în contextul în care în rândurile republicanilor se înmulțesc apelurile ca Biden să demisioneze sau chiar să fie supus procedurii de suspendare (impeachment).

"Va veni o zi a răfuielii. Avem drepturile constituționale. În următoarele cinci zile însă, răspunderea tuturor trebuie să se concetreze pe a-i scoate pe americani din Afganistan. Pe asta trebuie să ne concentrăm. Odată depășit acest moment, putem întreprinde orice pentru a-i trage la răspundere (pe cei vinovați) pentru acțiunile dispuse, pentru viețile pierdute, pentru deciziile greșite care au pus pe americani în pericol și pentru decizia de a-i abandona (în Afganistan) pe americani", a declarat McCarthy.

×
Subiecte în articol: Joe Biden ISIS-K Kevin McCarthy
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close