Încetarea focului a fost propusă de Egipt și urmează să fie "reciprocă și necondiționată".
Cabinetul israelian a confirmat că a adoptat decizia de aprobare a încetării focului dar a menționat că momentul intrării în vigoare urma să fie convenit.
Încetarea focului ar putea intra în vigoare la ora locală 2 a.m. a dimineții de vineri (aceeași oră în România, n.r.), precizează CNN.
Un oficial Hamas a confirmat ora 2 dimineața pentru intrarea în vigoare a încetării focului și a adăugat că măsura va fi "reciprocă și simultană".
Anterior anunțului privind acordul de încetare a focului, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că a discutat cu ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi, și i-a reiterat acestuia mesajul președintelui Joe Biden, că SUA așteaptă să vadă o încetare a operațiunii militare.
Bilnken și-a exprimat preocuparea și îngrijorarea cu privire la victimele înregistrate de ambele părți.
Momentul anunțului susceptibil să aducă pacea în Orientul Mijlociu după 11 zile de război conflict sângeros a fost surprins în direct la Sinteza Zilei
11 zile de război, pe scurt
Luptele dintre Israel și Hamas au început în data de 10 mai, după săptămâni de ciocniri între palestiniano-israeliene în Ierusalimul de Est, care au culminat cu violențele de la moscheea Al-Aqsa.
Hamas a început să lanseze rachete spre Israel în seara zilei de luni, 10 mai, determinând statul evreu să replice cu lovituri aeriene.
Deși evocată în primele zile de conflict, o operațiune terestră israeliană în Gaza nu s-a materializat.
Conflictul, cel mai violent de la cel din 2014, s-a soldat cu moartea a cel puțin 232 de oameni în Gaza, dintre care mai mult de 100 femei și copii.
Israelul susține că a ucis cel puțin 150 de militanți Hamas. Gruparea militantă nu dă publicității numărul de victime combatante.
În Israel, tirurile cu rachete au omorât 12 oameni, între care doi copii.