Antena 3 CNN International News Fenomen straniu în SUA: cad iguane din copaci. Autoritățile au emis o alertă

Fenomen straniu în SUA: cad iguane din copaci. Autoritățile au emis o alertă

Estul coasta estică a Statelor Unite înfruntă furia ciclonului-bombă în timp ce în vestul țării se întâmplă lucruri ciudate, asociate cu temperaturile scăzute.

iguana
Sursa foto: Twitter
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2022   •   12:06

În Florida, la West Palm Beach, meteorologii au anunțat temperaturi de 2 grade Celsius, însă percepția reală este de zero grade, pe seama vântului.

În alte zone ale statului, serviciul meteo a anunțat temperaturi atât de reci încât se anticipează un fenomen cunoscut drept "căderi izolate de iguane".

Poate suna ciudat, dar expresia descrie fidel acest tip de calamitate.

"Cea mai mare a teritoriului statului va rămâne, în principal, senină și rece, cu posibilitatea ca, izolat sau pe alocuri, să se semnaleze iguane căzute din copaci, din cauza temperaturilor sub limita de îngheț, care le pot paraliza", a anunțat Centrul de Prognoză Meteo.

CNN semnalează caracterul temporar al fenomenului, care face ca reptilele să își recapete energia și să "revină la viață" odată cu încălzirea vremii.

Potrivit sursei citate, era de așteptat ca valul de aer polar să ducă temperaturile la Miami, duminică dimineață, la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu.

×
Subiecte în articol: iguane copaci inghet Florida
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close