Antena 3 CNN International News Giorgia Meloni vorbește de "oboseala" față de Ucraina, după ce NATO a avertizat că "se vede fundul sacului"

Giorgia Meloni vorbește de "oboseala" față de Ucraina, după ce NATO a avertizat că "se vede fundul sacului"

Adrian Iclozan
2 minute de citit Publicat la 14:59 05 Oct 2023 Modificat la 14:59 05 Oct 2023
Georgia Meloni
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Alberto Gandolfo

Giorgia Meloni (foto) a declarat că țara sa va continua să susțină forțele ucrainene, dar s-a declarat conștientă de diminuarea susținerii populare pentru această cauză.

Avertismentul vine la scurt timp după ce militarul NATO cu rangul cel mai înalt, amiralul Rob Bauer, a tras un semnal de alarmă în legătură cu capacitatea statelor europene de a furniza armament și muniție Kievului.

Bauer a afirmat că "se vede fundul sacului" în ceea ce privește capabilitățile aliaților europeni pentru Ucraina.

Citește și: Congresul SUA nu mai poate aproba ajutorul militar pentru Ucraina. Republicanul care a salvat guvernul lui Joe Biden a fost "executat" de tabăra lui Donald Trump

"În ceea ce privește ajutorul, am fost întotdeauna alături de Ucraina. Vom continua să facem asta, în concordanță cu solicitările (ucrainene, n.r.) care vin și cu necesitatea de a nu submina sau compromite securitatea noastră", a declarat Meloni pentru un post TV afiliat CNN.

Italia s-a profilat drept un susținător constant al Ucrainei și a oferit până în prezent șase pachete de sprijin militar și peste 165 de milioane de euro în ajutoare umanitare.

Premier italian: "Dacă nu gestionăm consecințele războiului, susținerea populară va continua să scadă"

"Este clar că războiul generează consecințe care au un mare impact asupra societății noastre, iar dacă nu suntem capabili să le facem față, opinia publică va continua să se 'uzeze'", a avertizat Meloni.

Liderul italian a enumerat inflația, creșterea prețurilor la energie și creșterea migrației printre consecințele războiului care riscă să accentueze oboseala în rândul publicului față de conflictul declanșat de Rusia.

"Adevărata întrebare este dacă suntem capabili (...) să lucrăm în mod inteligent pentru a limita consecințele conflictului. În caz contrar (...) va fi din ce în ce mai dificil să îl gestionăm, în contextul opiniilor exprimate public de cetățenii care suferă aceste consecințe", a adăugat ea.

Ucraina se confruntă cu un potențial deficit de ajutor din partea aliaților americani și europeni, notează CNN.

Este o situație dificilă care, potrivit unor oficiali de rang înalt, ar putea genera probleme serioase pe câmpul de luptă.

NATO își îndeamnă membrii să-și crească producția militară

Președintele american Joe Biden a declarat, miercuri, că este îngrijorat de eșecul Congresului SUA, de a aproba arme pentru Kiev.

Demiterea șefului Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, printr-un vot al adepților aripii dure din Partidul Republican înseamnă că legile nu pot fi adoptate până la instalarea unui nou lider. 

Acest lucru rămâne valabil și în cazul legilor privind ajutorul militar pentru Ucraina.

Între timp, oficialii NATO și britanici au îndemnat națiunile blocului să își crească producția de arme, pe fondul rezervelor scăzute de armament și muniție ale membrilor europeni.

×
x close