Antena 3 CNN International News Femeie judecată pentru că și-a ucis tatăl vitreg care a violat-o de la 12 ani, apoi i-a devenit soț și proxenet

Femeie judecată pentru că și-a ucis tatăl vitreg care a violat-o de la 12 ani, apoi i-a devenit soț și proxenet

O franțuzoică de 40 de ani, Valerie Bacot, este judecată pentru uciderea tatălui ei vitreg care ulterior i-a devenit soț. Ea a recunoscut că l-a împușcat, dar susține că a fost abuzată ani la rând de soţului ei, fiind pusă să se prostitueze. Procesul intens mediatizat a început luni în Franța.

o_1f8nsv88k3gl1ehs9392sn3p7b.jpg
Hepta
de Alexandra Ionescu    |    21 Iun 2021   •   21:23

Luni, în Franța, a început procesul intens mediatizat al lui Valerie Bacot.

Femeia este judecată pentru uciderea tatălui ei vitreg care ulterior i-a devenit soț și proxenet. Valerie Bacot, în vârstă de 40 de ani a recunoscut că l-a împușcat pe bărbat, după ce ani la rând a fost abuzată și obligată să se prostitueze.

În mai, Fayard, una dintre cele mai cunoscute edituri din Franța, a publicat povestea lui Bacot - ”Toată lumea știa”

Cartea este o lectură sumbră: 198 de pagini care spun povestea dură care a început atunci când Bacot, cu o mamă alcoolică și un tată în mare parte absent, avea 12 ani, iar tatăl vitreg Polette a violat-o.

La acea vreme, ea spune că habar nu avea ce i s-a întâmplat și că și-a dat seama doar după o lecție de biologie la școală.

Daniel Polette, tatăl vitreg care i-a devenit mai târziu soţ, a fost închis pentru incest în 1995, dar i s-a permis să se întoarcă la familie, inclusiv la tânără, după trei ani şi a continuat să o violeze.

„Nimănui nu i s-a părut bizar că Daniel s-a întors să locuiască cu noi de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic”, spune ea în carte. „Toată lumea știa, dar nimeni nu a spus nimic.”

Într-o zi, a auzit-o pe mama ei spunând: „Nu mă bag atâta timp cât nu rămâne însărcinată”.

La 17 ani a rămas însărcinată, iar Polette s-a mutat cu ea într-un apartament şi au trăit ca soţ şi soţie

Au urmat încă trei copii, alături de bătăi şi abuzuri aproape zilnice.

Avocata Janine Bonaggiunta a dezvăluit că apărarea va argumenta în instanță că fapta lui Valerie Bacot a fost „o chestiune de supraviețuire”.

”S-ar putea argumenta că a fost premeditată, dar aceasta era o femeie care fusese tiranizată întreaga ei viață, el controla totul și acesta era singurul mod în care putea ieși din această situație” a spus avocata Janine Bonaggiunta.

Cazul ei seamănă cu cel al lui Jacqueline Sauvage, care a devenit o cauză celebră în Franța pentru militanții împotriva violenței față de femei și fete.

Sauvage a fost căsătorită timp de 47 de ani cu un alcoolic violent despre care a spus că a violat-o și a bătut-o pe ea și pe cele trei fiice ale sale și l-a abuzat pe fiul ei.

În septembrie 2012, la o zi după ce fiul ei s-a spânzurat, Sauvage și-a împușcat soțul.

Avocata Nathalie Tomasini a reprezentat-o ​​și pe Sauvage și a făcut apel pentru ca instanța să „împingă limitele autoapărării aplicate situațiilor de violență conjugală”.

Jacqueline Sauvage a fost găsită vinovată de crimă și condamnată la 10 ani de închisoare. În 2016, după trei ani de închisoare, a fost grațiată de președintele de atunci, François Hollande, și eliberată.

Ea a mai atras atenția asupra faptului că 'textele legale sunt clare: ea l-a ucis. Nu există un text legal care să protejeze femeile de acest gen care au fost bătute ani buni și pentru ca acest lucru să fie luat în considerare așa cum există în Canada.

Este clar că fusese lovită în mod repetat, iar creierul ei nu funcționa corect în acel moment. Într-o anumită măsură s-ar putea argumenta că nu avea de ales.'

×
Subiecte în articol: viol judecata Franta proces
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close