Antena 3 CNN International News Două explozii în capitala Ugandei, în 30 de minute. Trei polițiști au murit, zeci de oameni sunt răniți

Două explozii în capitala Ugandei, în 30 de minute. Trei polițiști au murit, zeci de oameni sunt răniți

Kampala, capitala Ugandei, a fost zguduită de două explozii, la un interval de 30 de minute. Trei polițiști au murit și zeci de persoane au ajuns la spital.

poli?ie Uganda
Două explozii în capitala Ugandei, în 30 de minute. Trei polițiști au murit, zeci de oameni sunt răniți Sursa foto: Twitter/ CNN Breaking News
de Cerasela Stafie    |    16 Noi 2021   •   17:55

Incidentele au avut loc marți dimineața. Prima explozie a avut loc în apropierea Postului Central de Poliție, în jurul orei 10:00, iar cea de a doua în apropierea Parlamentului.

Până în prezent cu este cunoscută cauza exploziilor și nici nu au fost revendicate. Dr. Rose Byanyima, directorul executiv adjunct al Spitalului Național Mulago, a declarat pentru CNN că 27 de persoane au ajuns la instituția medicală, cu răni multiple.

Toți pacienții sunt ofițeri de poliție, șapte femei și 20 de bărbați. 19 dintre aceștia se află în stare critică.

Ministrul de stat ugandez Kabbyanga Godfrey Baluku Kiime a anunțat explozia pe Twitter: „a avut loc o explozie cu bombă la sediu (Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Orientare Națională). Cu toții suntem în siguranță. Câțiva colegi au fost răniți de bucăți desprinse din geamuri și resturi.”

Traficul în Kampala a fost restricționat în urma acestor incidente, autoritățile îndemnând publicul să închidă afacerile și să părăsească zona.

Poliția și armata au izolat străzile din jurul locului exploziei și mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat mai multe persoane întinse pe străzi, lângă intrarea în secția centrală de poliție și în Înalta Curte din Kampala.

Pe Parliamentary Avenue, unde a avut loc cea de-a doua explozie, toate străzile au fost izolate de forțele securitate, iar personalul parlamentar a fost evacuat.

Luna trecută, o explozie din Kampala a ucis cel puțin o persoană și a rănit mai multe. Reuters a raportat că Statul Islamic și-a revendicat responsabilitatea pentru acel act terorist.

×
Subiecte în articol: explozii Uganda politisti
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close