Antena 3 CNN International News Elevul ucigaș din SUA s-a înregistrat pe telefon cu o zi înaintea crimelor, vorbind despre împușcarea și uciderea colegilor din liceu

Elevul ucigaș din SUA s-a înregistrat pe telefon cu o zi înaintea crimelor, vorbind despre împușcarea și uciderea colegilor din liceu

Ethan Crumbley, elevul care și-a ucis, marți, patru colegi la liceul din Oxford, Michigan, fusese convocat împreună cu părinții la o discuție cu reprezentații școlii în ziua în care avea să se producă tragedia, relatează CNN.

Ethan Crumbley 2
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    02 Dec 2021   •   10:28

Crumbley (foto principală, stânga) a împușcat, aparent la întâmplare, 11 oameni în liceu, dintre care patru au murit (foto următoare).

Cei patru sunt Tate Myre, 16 ani (dreapta, sus), Madisyn Baldwin, 17 ani (dreapta, jos), Hana St. Juliana, 14 (stânga sus), și Justin Shilling, 17 ani (stânga, jos).

Myre a încercat, fără succes, să-l dezarmeze pe trăgător.

El a murit în mașina care îl ducea la spital.

Potrivit anchetatorilor, Crumbley a tras peste 30 de focuri.

El a încărcat în baie arma semi-automată Sig Sauer SP2022, calibrul 9 mm, achiziționată de tatăl său în vinerea care a precedat crimele.

Autoritățile iau în calcul punerea sub acuzație a părinților lui Crumbley, pentru că nu au păstrat arma în siguranță.

Elevul ucigaș s-a înregistrat cu telefonul în timp ce spunea că vrea să deschidă focul la liceu

Investigatorii spun că elevul de 15 ani, care a fost pus sub acuzare ca adult, nu se afla pe "radarul" autorităților. Motivația crimelor încă nu a fost stabilită.

Ethan Crumbley, mutat între timp în închisoarea districtuală Oakland, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune, a fost acuzat de multiple infracțiuni grave, între care crimă de gradul 1 (cu premeditare, patru capete de acuzare), terorism (1 cap de acuzare), atac cu intenție criminală (șapte capete de acuzare) și posesie ilegală de armă.

Polițiștii au recuperat două materiale video din telefonul adolescentului, în care acesta vorbea despre împușcarea și uciderea elevilor în liceu "în ziua următoare".

De asemenea, Crumbley și-a consemnat această intenție în jurnalul său scris.

El s-a declarat nevinovat și a refuzat să discute cu anchetatorii.

Presa internațională notează că familia lui Crumbley i-a cerut acestuia să se prevaleze de dreptul la tăcere.

Ce s-a întâmplat în ziua și preziua crimelor

Anchetatorii au stabilit că Ethan Crumbley și părinții săi s-au întâlnit cu reprezentanții conducerii liceului din Oxford cu câteva ore înainte ca suspectul de 15 ani să omoare patru elevi și să rănească alte șapte persoane.

De asemenea, Crumbley a fost convocat de oficialii școlii cu o zi înainte, fără părinți.

Motivele celor două convocări sunt diferite. 

"În ziua de dinaintea crimelor, a avut loc o întâlnire cu oficialii liceului în legătură cu comportamentul 'îngrijorător' (al suspectului)", a declarat Michael Bouchard, șeriful districtului Oakland.

"Anterior celor două întâlniri, în dosarul lui Crumbley nu figurau probleme de comportament sau disciplină", a adăugat șeriful, fără a preciza natura problemelor pentru care Crumbley a fost convocat, singur și împreună cu părinții.

Procurorul Karen D. McDonald a declarat, la rândul său: "Există probe care nu au fost încă făcute publice, dar vă asigur că sunt tulburătoare, stânjenitoare și, din păcate (lui Crumbley) i s-a permis să revină la cursuri."

Nici McDonald nu a dat detalii privind discuțiile între suspect, părinți și conducerea liceului din Oxford.

×
Subiecte în articol: Ethan Crumbley oxford
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close