Antena 3 CNN International News Elon Musk i-a oferit unui tânăr din Florida 5.000 de dolari să șteargă un cont de Twitter care îi urmărește avionul. Nu a fost de ajuns

Elon Musk i-a oferit unui tânăr din Florida 5.000 de dolari să șteargă un cont de Twitter care îi urmărește avionul. Nu a fost de ajuns

Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a respins o ofertă de 5.000 de dolari a lui Elon Musk de a-și șterge contul de Twitter care urmărește avionul privat al miliardarului.

pjimage (99)
Sursa foto: Instagram/elonjet
de Alexandra Ionescu    |    01 Feb 2022   •   22:05

ElonJet are peste 150.000 de urmăritori și folosește un bot pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Fluxul trimite apoi pe Twitter când și unde decolează sau aterizează avionul și durata fiecărei călătorii.

Bobocul de facultate a dezvoltat aproximativ o duzină de alte conturi de robot de zbor care urmăresc călătoriile unor titani tehnologici de profil, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos.

Mesajul inițial direct de la Musk a venit pe 30 noiembrie, a raportat pentru prima dată Protocolul. „Poți să dai jos asta?”, a întrebat Musk pe Sweeney. „Este un risc de securitate”.

CEO-ul Tesla și SpaceX i-au oferit în cele din urmă adolescentului 5.000 de dolari pentru a nu-i mai urmări zborurile. Sweeney a replicat cerând 50.000 de dolari, spunând că doar așa oprește urmărirea.

„Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun”, a spus Musk.

Ultimul schimb de mesaje a fost miercuri, 19 ianuarie, când Musk a spus că nu i se pare corect „să plătească pentru a închide acest cont”. 

„Alte opțiuni decât remunerația, cum ar fi un stagiu, ar ajuta mai mult”, a răspuns Sweeney.

Sweeney a spus că este un fan al SpaceX de la prima lansare a lui Falcon Heavy în 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, alimentându-i interesul pentru aviație.

Sweeney i-a oferit lui Musk câteva sfaturi tehnice, spunându-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

„Se pare că a urmat acel sfat”, a spus Sweeney, spunând că se pare că Musk folosește în prezent programul de blocare.

Deci Sweeney este încă capabil să urmărească zborurile lui Musk, în ciuda programului de blocare? — Sunt, spuse Sweeney. „Este doar puțin mai complicat”.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Twitter zboruri adolescent
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close