Astfel, numărul de cazuri noi de COVID pare să se plafoneze, a precizat instituția, conform sursei citate.
OMS a anunțat săptămâna trecută 4,5 milioane de cazuri noi și 68.000 de decese. Bilanțul este ușor mai mare decât cel înregistrat cu o săptămână mai devreme - 4,4 milioane de infectări și 66.000 de decese.
În prezent, numărul total de cazuri raportate a ajuns la 211 milioane iar cel al deceselor, la 4,4 milioane.
Cazurile noi par să se stabilizeze, după creșterea consemnată începând de la mijlocul lunii iunie, precizează OMS.
Anterior, organizația a mai consemnat o plafonare a infectărilor cu COVID în luna mai însă noile focare generate parțial de varianta Delta, extrem de transmisibilă, au dus în multe țări la creșterea cazurilor.
SUA au anunțat săptămâna trecută cel mai mare număr de noi infectări, 1,02 milioane, corespunzător unei creșteri de 15% față de cele șapte zile anterioare. SUA sunt urmate de Iran, India, Marea Britania și Brazilia.
În timp ce zona Pacificului de Vest și a celor două Americi a consemnat cel mai mare avans săptămânal, de 20%, respectiv 8%, Asia de Sud-Est și zona estică a Mediteranei au raportat un declin al infectărilor. Alte regiuni au raportat o situație staționară.
În raportul său săptămânal, OMS menționează că apariția variantelor care provoacă îngrijorare (VOC, variants of concern, n.r.), inclusiv prevalența variantei Delta, accentuează nevoia creșterii vaccinărilor și a menținerii măsurilor sanitare și sociale.
OMS citează un studiu realizat în Anglia, care arată că întârzierea ridicării măsurilor de siguranță a redus de trei ori valorile de vârf ale numărului de spitalizări.
"Relaxarea măsurilor sanitare și sociale trebuie, astfel, să fie atent și precaut corelată cu nivelurile de acoperire vaccinală și cu răspândirea variantelor VOC", precizează OMS.