Antena 3 CNN International News Doi copii afgani s-au născut pe pământ german la puțin timp după aterizarea avionului

Doi copii afgani s-au născut pe pământ german la puțin timp după aterizarea avionului

Secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby a confirmat că la sosirea pe aeroportul bazei americane din Germania, s-au născut 2 bebeluși afgani.

beblusi afganistan
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Aug 2021   •   19:09

”Mi s-a spus că atât părinții cât și beblușii sunt bine, și de îndată ce o să avem mai multe informații despre asta, o să vă anunț”, a spus Kirby.

El a adăugat că nu știe dacă acești copii născuți într-o bază americană sunt considerați cetățeni americani. 

Ieri, Generalul Steve Lyons, a spus într-o conferință de presă că cel puțin 3 copii s-au născut în timpul operațiilor de evacuare a refugiaților din Afganistan.

Acum câteva zile, o fetiță s-a născut la baza aerină Ramstein din Doha, după ce a întâmpinat complicații la un zbor care provenea dintr-o bază intermediară din Orientul Mijlociu.

„Personalul de asistență medicală din grupul 86 ajută o mamă și o familie afgană din U.S. Air Force C-17, indicativ de apel Reach 828, câteva momente după ce a născut un copil la bordul aeronavei, la aterizarea către baza aeriană Ramstein, Germania , 21 august.”

Comandantul aeronavei de la Forțele Aeriene SUA C-17 a decis să „coboare la altitudine pentru a crește presiunea aerului” în avion, ceea ce a ajutat la „salvarea vieții mamei”, a declarat Comandamentul Mobilității Aeriene pe Twitter.

Situația rămâne dramatică în aeroportul din Kabul, unde mii de oameni așteaptă să prindă un loc în avioanele cu refugiați.

Copiii sunt despărțiți de părinți, fie din cauza îmbulzelii, fie sunt aruncați peste gardul de sârmă ghimpată, spre a fi preluați de soldați, și astfel să aibă o șansă la o viață mai bună, fie sunt lăsați în urmă. 

 

×
Subiecte în articol: Afganistan Germania refugiati
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close