Antena 3 CNN International News Ce a pregătit Joe Biden după discursul lui Vladimir Putin

Ce a pregătit Joe Biden după discursul lui Vladimir Putin

Discursul pe care îl va susține președintele american Joe Biden la Varșovia va fi "despre valorile și viziunea asupra lumii" pe care SUA încearcă să o apere.

Biden
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Feb 2023   •   13:11

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, a vorbit cu jurnaliști pe parcursul unei părți a mesajului adresat, la Moscova, de Vladimir Putin, națiunii și Parlamentului rus.

Sullivan a declarat că, din câte știe, nici Joe Biden nu a urmărit discursul lui Putin.

Oficialul de la Casa Albă a subliniat că discursul pregătit de Biden pentru ora 18:30, ora României, în fața castelului regal din Varșovia, nu se dorește a fi, în niciun caz, un răspuns la adresa liderului rus.

"Nu am pregătit acest discurs ca pe un fel de confruntare directă. Nu este un concurs retoric cu altcineva. Este o declarație de sprijin pentru valorile și viziunea despre cum ar trebui să arate lumea pe care amândoi încercăm să o construim și să o apărăm", a precizat Jake Sullivan.

Citește: Antony Blinken: "Războiul Rusiei în Ucraina, un eșec pe toată linia"

Acesta a mai spus că președintele american voia, de ceva vreme, să susțină acest discurs, bazându-se pe remarcile pe care le-a făcut în Polonia, în urmă cu aproape un an. 

"(Biden) vrea să plaseze războiul Rusiei din Ucraina într-un context mai larg. Remarcile sale vor viza în mod specific conflictul din Ucraina, dar, desigur, va vorbi și despre agresorii care încearcă să distrugă principiile fundamentale și despre democrațiile pe care le aducen împreună pentru a încerca să le susținem", a completat Sullivan.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Vladimir Putin discurs
Citește mai multe din International News
» Vezi toate știrile din International News
Cele mai noi știri
Parteneri
x close