Antena 3 CNN International News 46,6 grade Celsius în Canada. Temperaturi de infern și în Statele Unite. Au fost deschise "centre de răcorire" pentru populație

46,6 grade Celsius în Canada. Temperaturi de infern și în Statele Unite. Au fost deschise "centre de răcorire" pentru populație

Un val de căldură pârjolește nord-vestul Statelor Unite și Canada și noi recorduri termice sunt stabilite și apoi spulberate de la o zi la alta, relatează presa internațională.

o_1f98rp5r11c9teu8tv6st61n5cb.jpg
de Adrian Iclozan    |    28 Iun 2021   •   11:34

Serviciul național de meteorologie din Statele Unite a emis avertismente de caniculă pentru statele Washington și Oregon și pentru porțiuni din statele California și Idaho.

Avertismentele afectează aproape 20 de milioane de americani.

În weekend, temperatura la Seattle a ajuns la 39,4 grade Celsius, un record pentru luna iunie în acest oraș.

În mai multe orașe mari au fost deschise centre unde oamenii se pot adăposti de căldură în clădiri cu aer condiționat.

În Portland, cel mai mare oraș din statul Oregon, a fost consemnată cea mai mare temperatură înregistrată vreodată. 44.4 grade Celsius.

Meteorologi: Va cădea record după record de temperatură

Autoritățile sanitare au renunțat la limita de persoane în mall-uri și cinematografe, pentru a permite oamenilor să se refugieze din fața caniculei.

Valul de căldură este provocat de o pătură de aer cald cu presiune ridicată care a acoperit nord-vestul SUA și Canada și care, momentan, nu se deplasează.

Meteorologii avertizează că în zilele următoare sunt așteptate temperaturi și mai ridicate.

Rezidenții din zonele afectate, care vor include părțile vestice ale statelor California și Nevada, au fost sfătuiți să evite expunerea prelungită la caniculă, să se hidrateze și să verifice starea persoanelor vulnerabile din familie și din vecini.

Între timp, în magazine au fost epuizate stocurile de aparate de aer condiționat portabile și de ventilatoare iar mai multe facilități de vaccinare anti-COVID au fost închise.

Canada: record absolut de căldură la nivel național

Zona afectată beneficiază în general de un climat blând și mulți rezidenți nu au instalații de aer condiționat.

În Canada, în mica așezare Lytton din Columbia Britanică, a fost măsurată cea mai ridicată temperatură din toate timpurile în această țară:46,6 grade.

Sub valul de caniculă se află și părți din provinciile canadiene Saskatchewan, Alberta și Teritoriile Nord-Vestice. Valul de căldură va persista pe parcursul săptămânii și sunt așteptate noi recorduri de temperatură.

Experții spun că este de așteptat ca schimbările climatice să sporească frecvența evenimentelor extreme, precum valurile de caniculă, și să ducă la creșterea numărului de decese în urma căldurii excesive, a furtunilor și inundațiilor.

×
Subiecte în articol: SUA Canada val de caldura
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close