Printre aceștia se află și tânăra Kitty Grew. În majoritatea serilor de acum, după ce a ieșit din online și și-a închis laptopul, tânăra de 27 de ani iese cu bicicleta sa roșie, își pune casca pe cap și pedalează pe o alee suburbană.
„Am încercat să exersez, să ies în fiecare zi și să depășesc distanța puțin câte puțin.”, a spus Grew, care lucrează ca manager de proiect pentru Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, ajutând la organizarea procesului de vaccinare din Londra.
Aceste cursuri de practică, pe care ea le descrie ca un fel de terapie de expunere, sunt modalitatea ei de a se pregăti mental pentru o întoarcere la birou în august sau septembrie - data încă nu a fost stabilită.
„Este ca și cum m-aș antrena pentru a concura la un maraton”, a adăugat ea.
Înainte de pandemie, Grew lua autobuzul sau metroul din Londra pentru a lucra. Dar în timpul restricțiilor, anxietatea și fobiile ei, s-au înrăutățit.
Plecarea de acasă, chiar și pentru a se plimba prin cartierul ei, a devenit descurajantă.
„Când ies, în locuri care nu sunt aproape de casa mea, simt instantaneu că inima îmi bate mai tare, pieptul mi se strânge”, a spus Grew. „Trebuie doar să mă obișnuiesc cu ideea”.
În timp ce Marea Britanie vrea să scape de ultimele restricții ale coronavirusului, în ciuda luptei cu un virus care își schimbă forma, care continuă să producă noi variante, mulți britanici precum Grew găsesc dificilă ideea de a reveni la birou.
"Mulți dintre prietenii mei s-au adaptat", a spus Grew. „De îndată ce lucrurile s-au deblocat, au fost de genul:„ Abia aștept să merg la club, abia aștept să merg la festivaluri sau să plec ”. Și sunt ca și cum, „Doamne, mie îmi e teamă și să merg cu autobuzul la job”.
„Nu-mi pot imagina să mă urc într-un avion și să merg într-o altă țară, sau chiar să merg la un club”, a spus Grew, care a văzut un terapeut pentru a lucra la mecanismul său de adaptare.