Antena 3 CNN International News Austria a devenit prima țară care a introdus vaccinarea obligatorie

Austria a devenit prima țară care a introdus vaccinarea obligatorie

Alexandra Ionescu
2 minute de citit Publicat la 17:52 04 Feb 2022 Modificat la 17:52 04 Feb 2022
Moderna
Sursa foto: hepta

Noile măsuri în vigoare prevăd că cei fără certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sancționați cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificările privind vaccinarea obligatorie vor începe de pe 15 martie.

Persoanele însărcinate și cele care nu pot fi vaccinate fără a-și pune sănătatea în pericol sunt exceptate de la lege, potrivit site-ului Ministerului Austriac al Sănătății.

Scutirea se aplică și persoanelor care s-au infectat recent cu COVID-19 și se aplică timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul COVID-19.

Noua lege va dura până la 31 ianuarie 2024 iar oamenii care nu se vaccinează ar putea primi o amendă maximă de 3.600 de euro până la de patru ori pe an, dacă nu se află pe un registru de vaccinare cu data desemnată.

Germania are a doua cea mai în vârstă populație din Europa, după Italia. Pe 28 ianuarie, ministrul german al Sănătății și epidemiologul Karl Lauterbach a avertizat că populația în vârstă are nevoie de protecție, deoarece mulți din acele grupe de vârstă rămân nevaccinați.

Sunt de patru ori mai mulți nemți nevaccinați în comparație cu Regatul Unit și de trei ori mai mulți nemți nevaccinati în comparație cu Italia, a adăugat el.

Lothar Wieler, șeful agenției germane pentru boli infecțioase, Institutul Robert Koch (RKI), a avertizat, la aceeași conferință de presă, că spitalele și unitățile de terapie intensivă încep să se umple din nou, deoarece infecțiile cu Covid-19 au atins niveluri record.

Vineri, țara a raportat un record de 248.838 de cazuri noi.

Fără restricții

Pe măsură ce unele țări europene devin dure cu mandatele de vaccinare, altele renunță la reglementările COVID-19, în ciuda creșterii cazurilor alimentate de varianta Omicron.

Danemarca, unde 81,5% din populație este dublu vaccinară, a ridicat marți toate restricțiile legate de COVID-19, în ciuda creșterii numărului de cazuri.

„În același timp, în timp ce infecțiile cresc vertiginos, [numărul] pacienților internați la terapie intensivă este de fapt în scădere”, a declarat Søren Brostrøm, directorul general al Autorității de Sănătate din Danemarca, pentru CNN.

„Sunt aproximativ 30 de persoane în paturile de terapie intensivă în acest moment cu un diagnostic de COVID-19, dintr-o populație de 6 milioane”.

Alte țări nordice, precum Norvegia, Suedia și Finlanda, au anunțat săptămâna aceasta ridicarea multor dintre măsurile lor de control al COVID-19, subliniind populațiile lor foarte vaccinate și cifrele scăzute de spitalizare.

Suedia, unde doar 70,4% din populație are două vaccinuri, urmează să elimine majoritatea restricțiilor legate de Covid-19 săptămâna viitoare, au declarat oficialii joi.
 

×
x close