Antena 3 CNN International News Administrația Biden intenționează să impună noi sancțiuni oligarhilor ruși

Administrația Biden intenționează să impună noi sancțiuni oligarhilor ruși

Administrația Biden intenționează să impună noi sancțiuni oligarhilor ruși și membrilor familiilor acestora chiar joi.

Administrația Biden intenționează să impună noi sancțiuni oligarhilor ruși
Administrația Biden intenționează să impună noi sancțiuni oligarhilor ruși
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   19:15

Este cea mai recentă încercare a sa de a pune presiune pe președintele Vladimir Putin pe măsură ce invazia Ucrainei avansează.

Se așteaptă ca sancțiunile ce vor urma să vizeze o listă de oligarhi sancționați de Uniunea Europeană la începutul acestei săptămâni, deși nu vor fi identice, a spus o sursă familiară cu această chestiune. 

Cu toate acestea, pachetul din SUA va fi mai extins, incluzând interdicții de călătorie și vizând membrii familiei. Biden a aplicat deja sancțiuni unor ruși apropiați  Kremlinului, dar și copiilor acestora.

Practica este menită să împiedice indivizii să-și mute bunurile pe numele rudelor, pentru a evita sancțiunile. Președintele Joe Biden a promis că va urmări câștigurile oligarhilor ruși, inclusiv avioanele private, apartamentele de lux și iahturile.

Departamentul de Justiție a anunțat miercuri crearea unui grup operativ format din diferite agenții de aplicare a legii din SUA, menite să impună sancțiuni împotriva oligarhilor, numind inițiativa ”Kleptocapture”.

Biden își va aduna cabinetul pentru o întâlnire joi după-amiază, în contextul în care invazia Rusiei asupra Ucrainei intră în a doua săptămână.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close