Antena 3 CNN Horoscop Horoscop de Paște 2018, cu Camelia Pătrășcanu. Atenție, se poate ajunge la violențe fizice!

Horoscop de Paște 2018, cu Camelia Pătrășcanu. Atenție, se poate ajunge la violențe fizice!

3 minute de citit Publicat la 14:10 03 Apr 2018 Modificat la 14:10 03 Apr 2018
o_1ca5j52js1v7n1ug31htge5c14ht8.jpg

PAȘTE 2018. Pastele din 2018 (cu Sambata Mare si noaptea de Inviere) se produce sub semnul Capricornului, zodie care gazduieste o aglomerare planetara cu potential negativ: Marte, Pluto, Saturn, Lilith (Luna Neagra), la care se adauga si Luna in scadere, mai putin blanda ca altadata. Si asta pe fondul lui Mercur retrograd.

Marte, Pluto, Saturn, si Lilith sunt considerati malefici in astrologia clasica din cauza potentialului lor emotional si situational tulburator, disconfortant, conflictual si angoasant, scrie astrologul Camelia Pătrășcanu pe Horoscop TV.

Mercur retrograd din Berbec nu face decat sa alimenteze nemultumirile dar si situatiile, gesturile si vorbele care ne rascolesc amintirile familiale legate de momente cand ne-am simtit devalorizati, neapreciati pentru reusitele noastre, pozitia sociala, felul in care ne-am valorificat in viata talentele si potentialul. Comparatiile cu altii ne starnesc vechi rani in care ne-am simtit marginalizati si neintelesi in familie.

Incarcatura negativa este data de faptul ca acesti marcatori astrali se afla in acelasi timp in aceeasi zodie, o zodie exigenta care pretuieste respectul, puterea si reusita. De aceea tinem mult ca la intrunirea de Paste din familie sa fim onorati la justa noastra valoare, sa ni se recunoasca meritele, sa fim tratati cu respect.

Statisticile spun insa ca multe familii sunt disfunctionale: abuz verbal, situatii conflictuale, umilinte, violente fizice, dezordine relationala, impuneri, descurajare, amenintari, limitari etc. Procentul este disperant de mare – in peste 80% din familii se practica o forma de abuz. Asa ca aceste planete au ce scoate acum la lumina. Este un moment foarte dificil.

Multe intruniri familiale (din fericire nu toate) se vor transforma in suplicii emotionale deoarece se retraiesc amintirile situatiilor conflictuale, se redeschid rani sufletesti, se refac raporturile de abuz dintre membrii familiei: fratele cel mare isi tachineaza fratele mai mic, soacra isi dezaproba ginerele, tatal reproseaza fiului, mama face comparatii intre copii si stabileste ierarhii si niveluri de succes etc. Ironiile, glumele deplasate, reprosurile, laudele de sine cu rol devalorizant la adresa altuia, moralizarea si condescendenta, acuzele, violentele verbale cu pretentia de sinceritati transante si mandre, compun un mediu incarcat si apasator. Evident, se poate ajunge si la violente fizice. Depinde de fiecare familie.

Spiritul christic al iubirii si iertarii innoata in marea vascoasa a ranilor redeschise. Cei mai multi suntem supusi unui mare test: sa intelegem cauzele comportamentului celui care ne ataca – sa ii intelegem durerile din spatele gesturilor pe care le face, nemultumirile acumulate de-a lungul timpului, greutatile strivitoare pe care le intampina in viata, visele frante!

Pentru ca orice om care raneste pe altul este la randul sau strivit de propriile rani. Niciodata fericirea proprie nu va lovi, nu va tipa, nu va defaima sau umili. Ea va radia bucurie si intelegere, pace si abundenta. Cand nu se intampla asa in relatiile de familie inseamna ca cel care loveste (cu vorba, gandul, privirea sau fapta) poarta in suflet o rana nevindecata.

Poate nu suntem noi cei chemati sa o vindecam, dar, cu ocazia acestor sarbatori pascale, macar putem intelege care este sursa raului si cum se propaga de ajunge la noi. Astfel, ne iese din cap si din inima ca noi suntem de vina pentru ce simte parintele fata de noi, ca nu ne multumim mama, ca nu ne fericim sotia sau sotul. Propriile lor rani ii fac „nefericibili”.

In unele cazuri se va activa durerea unei pierderi de persoane. Mai ales acolo unde plecarea in lumea de dincolo s-a produs fara o ultima imbratisare, fara un cuvant de adio, fara pregatire sau fara marturisirea sentimentelor. Pentru ca aceste sarbatori stau sub semnul familiei si mai ales al relatiei mama-copil, este rascolita durerea mortii.

Familiile armonioase se pot confrunta nu atat cu relatii conflictuale cat cu situatii care cer cooperare intre membrii ei, cer o noua organizare a responsabilitatilor de familie cauzate de problemele unor persoane (in special cele in varsta, mai ales tatii dar si mamele care sunt lideri in familie) sau de probleme patrimoniale.

 

×
x close