"De foarte multe ori, pe o persoană narcisistă nu o percepi de la început, că poate părea un prieten loial. Este servil, este prietenul perfect. Dar aceasta este forma de narcisim pe care o are, că aşa pare o victimă sau un prieten care-ţi vrea binele, dar de fapt e manipulare totală", a explicat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.
Narcisistul este genul de om care te dezaprobă în public, face observaţii. În acelaşi timp, ei dau impresia că te iubesc foarte mult, că sunt grijulii, dar de fapt vor să te subordoneze, să aibă control total.
Provoacă intrigi şi apoi vor să fie colacul de salvare
El este şi persoana care trebuie să aibă dreptate la final, mai spune Fecioru. "Ei îşi doresc să fie plăcuţi, să fie persoana de care să ai nevoie, să creeze dependenţă. Au lipsa compasiunii, nu au sentimente şi asta se poate observa uşor, se vede din atitudine", adaugă Lidia Fecioru.
De asemenea, narcisiştii adoră să fie în centrul atenţiei, sunt lângă o persoană publică la petrecere. Ei caută să provoace o discuţie, o intrigă, dar, în acelaşi timp, "sunt colacul de salvare, experţii în orice, vor să dea impresia că ştiu orice.
Narcisiştii, mincinoşi patologici
Sunt mincinoşi patologici, genul "Nu vreau să te superi pe mine, am avut intenţie bună, dar...", susţine bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
Totodată, narcisistul este "sluguţa", dar nu victima, "ci persoana narcisistă care vrea sa vină alături de tine", a completat Lidia Fecioru.