Antena 3 CNN High Tech Telefonul mobil, instrument "de agăţat"

Telefonul mobil, instrument "de agăţat"

1 minut de citit Publicat la 16:50 14 Apr 2008 Modificat la 16:50 14 Apr 2008
Telefonul mobil, instrument "de agăţat"
Vremea în care ne trimiteam bileţele în timpul orelor a trecut, cel puţin pentru tânăra generaţie care a ajuns la un alt nivel în acest sens. Adolescenţii îşi folosesc, în prezent, telefoanele mobile pentru a flirta şi uneori pentru a trimite chiar poze în care sunt dezbrăcaţi. Acest tip de mesaje care înglobează SMS-urile, MMS-urile şi videoclipurile au devenit parte din viaţa majorităţii tinerilor, conform cadrelor didactice şi a poliţiei americane.

Această tehnologie este însă disponibilă şi în România, cea mai bună dovadă în acest sens fiind numeroasele şi din ce în ce mai frecventele filmuleţe cu diverşi adolescenţi, postate pe site-uri de video-sharing şi nu numai. Efectele noilor obiceiuri ale tinerilor sunt şi ele cunoscute, unele dintre aceste filmuleţe ajungând chiar să fie intens mediatizate, datorită conţinutului lor indecent.

Mesajele se răspândesc repede şi de multe ori ajung să fie postate pe site-uri web. "Am văzut de toate, de la striptease şi până la acte sexuale", a declarat detectivul Brian Marvin din filiala Ohio a FBI. Jerome Ray, un licean aflat în anul terminal, susţine că a primit mai multe astfel de mesaje inclusiv unul de la o colegă, în timp ce vorbea cu prietena lui.

"Mult mai multe fete au devenit agresive. Unele dintre ele sunt chiar nebune şi fac orice pentru a fi remarcate", a declarat Ray, în vârstă de 18 ani, citat de Fox News. O profesoară din California a declarat că unele adolescente cred că trebuie să fie cât mai provocatoare pentru a atrage atenţia băieţilor.

Prin urmare, acestea trimit fotografii indecente pe care speră că nu le vor vedea şi părinţii lor. "Acestea sunt întâmplări frecvente, care au loc indiferent de rasă sau situaţie economică. Atât copiii creştini cât şi cei evrei fac aceste lucruri", a declarat Candice Kelsey, profesoară în California şi autoare a cărţii Generation MySpace: Ajută-ţi copilul să supravieţuiască adolescenţei online.

Spre exemplu, un licean din centrul statului Ohio a făcut un filmuleţ cu el însuşi şi l-a trimis colegelor de clasă. Una dintre fetele care l-a primit l-a trimis altor 30 de persoane. Psihologul Jean Twenge consideră că adolescenţii sunt mult mai încrezători în forţele proprii, că au lăsat la o parte timiditatea.

"Se ştie că adolescenţii nu gândesc foarte mult înainte de a face ceva, lucru care a rămas constant în comportamentul lor. Acum, cu toată această tehnologie disponibilă, în loc să facă o fotografie şi să o arate clasei, aceasta este digitală şi ajunge publică datorită internetului, ceea ce este cu totul altceva", a declarat psihologul.

Antena3.ro

×
x close