Antena 3 CNN High Tech Și-a cumpărat un ceas inteligent și l-a pus în funcțiune imediat. La un moment dat, dispozitivul i-a trimis o alertă. Bărbatul s-a dus imediat la doctor și ceva uluitor s-a petrecut: Mi-a salvat viața

Și-a cumpărat un ceas inteligent și l-a pus în funcțiune imediat. La un moment dat, dispozitivul i-a trimis o alertă. Bărbatul s-a dus imediat la doctor și ceva uluitor s-a petrecut: Mi-a salvat viața

o_1d0rfd9m2ml2fu414gcapu1oj28.jpg
10 Ian 2019   •   10:52

Un bărbat din Statele Unite susține că un ceas inteligent i-a saltvat viața.

I-a semnalat o problemă medicală pe care nici el, nici medicii nu ştiau că o are. E adevărat că asemenea gadgeturi sunt utile, recunosc medicii, dar nu trebuie să ne bazăm exclusiv pe ele.

Barry Maden: “Iniţial şi l-a luat pentru că are o aplicaţie care detectează riscul de căzături. Dacă ar fi cadă şi eu nu sunt prin preajmă, senzorul ar detecta căderea şi ar suna la urgenţă.”

Ceasul trebuia să fie o plasă de siguranţă pentru Barry, după ce a suferit o leziune cerebrală. Dar în loc de căderi, a detectat o problemă de care bărbatul nici nu era conştient.

Barry Maden:“Mi-a zis că inima mea e în fibrilaţie atrială şi ar trebui să merg la doctor.”

Fibrilaţia atrială este o formă de aritmie cardiacă, ce poate duce la apariţia unor cheaguri de sânge şi accidente vasculare, dacă nu e tratată. Ceasul i-a arătat lui Barry cum arătau bătăile inimii lui şi l-a convins să acţioneze, wtoc.com.

Barry Maden: “Când am ajuns la urgenţă, mi-au făcut un EKG propriu-zis, cu aparatura standard.”

Care a confirmat diagnosticul pus de ceasul inteligent. Barry a fost sedat, iar medicii i-au oprit inima şi i-au repornit-o, pentru a-i imprima ritmul corect. Aşa că ceasul nu mai e doar un gadget pentru el.

×
Subiecte în articol: barbat medic probleme cardiace inima
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close