Antena 3 CNN High Tech Seul: Coreea de Nord a declanşat o campanie cibernetică după scufundarea navei militare

Seul: Coreea de Nord a declanşat o campanie cibernetică după scufundarea navei militare

Seul: Coreea de Nord a declanşat o campanie cibernetică după scufundarea navei militare
02 Iun 2010   •   19:05

Coreea de Nord a lansat o campanie cibernetică - folosind identităţi furate a unor utilizatori de internet sud-coreeni - pentru ?a răspândi? afirmaţia sa că Seul a falsificat dovezile despre scufundarea unei nave de război, arătau oficialii.
Oficialii din informaţii cred că Nordul a furat identităţile unor casnice, studenţi şi alte categorii pentru campania sa, scria publicaţia Munhwa Ilbo.
Nordul a lansat ideea prin siteuri interne şi externe pentru a lăsa impresia că mulţi sud-coreeni nu cred rezultatele echipei internaţionale de anchetă.
Ziarul scrie că oficialii de informaţii sud-coreeni cercetează acum campania.
Anchetatorii au arătat, pe 20 mai, că există dovezi copleşitoare că un submarin nord-coreean a tras o torpilă ce a scufundat vasul de război, provocând decesul a 46 de marinari.
Coreea de Sud a anunţat o serie de represalii, inclusiv comerciale. Nordul a negat orice implicare şi a răspuns represaliilor cu ameninţări de război.
Phenian susţine că guvernul de la Seul a falsificat dovezile pentru a incita la tensiuni şi a-şi creşte masa de susţinători înainte de alegerile locale.
Serviciul de informaţii a acuzat Nordul, în iulie anul trecut, de organizarea unor atacuri informatice ce au afectat siteurile guvernamentale american şi sud-coreean, dar şi unele companii.
Experţii susţin că Phenian are unităţi de elită de hackeri.
Separat, alţi 10 utilizatori de internet sud-coreeni fără legătură cu Nordul sunt anchetaţi pentru că ar fi răspândit informaţii nefondate despre scufundare.
Poliţia arăta că ei ar putea fi trimişi în judecată, unde riscă până la cinci ani de închisoare sau amendă.
Un sondaj de opinie al ziarului Hankook Ilbo arăta că 24 procente dintre respondenţi nu cred rezultatele anchetei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord nava scufundata
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close