Antena 3 CNN High Tech Cum ne protejăm de hackeri. Sfaturile specialiștilor: "Principalul gardian al datelor noastre este parola"

Cum ne protejăm de hackeri. Sfaturile specialiștilor: "Principalul gardian al datelor noastre este parola"

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 09:30 08 Feb 2023 Modificat la 09:30 08 Feb 2023
laptop
Cum ne protejăm de hackeri. Sfaturile specialiștilor: "Principalul gardian al datelor noastre este parola" Sursa foto: Pexels.com

Atacurile cibernetice sunt tot mai dese în mediul online, iar metodele prin care hackerii reușesc să-i păcălească pe utilizatori devin din ce în ce în ce mai greu de recunoscut.

Specialistul în securitate cibernetică, Silviu Stahie, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre cele mai bune metode care ne ajută să ne protejăm datele de fraudele online.

"Principalul gardian al datelor noastre personale este, în general, parola.

Cu toate acestea, atât utilizatorii din România, cât și cei din restul lumii, refolosesc parolele de la un dispozitiv la altul sau de la un cont la altul, fapt care vulnerabilizează foarte mult datele personale", a spus specialistul.

Citește și: DNSC și o mare bancă din România avertizează: Infractorii cibernetici folosesc inteligenţa artificială pentru fraude online

Expertul a subliniat faptul că este important să folosim parole diferite pentru aplicațiile pe care le accesăm.

"Doar să variezi puțin parola, schimbând o cifră sau o literă, nu este o metodă bună.

În ultimii ani, au apărut foarte multe aplicații care ne ajută să înregistrăm parolele complexe în memoria calculatorului sau a telefonului și să apelăm la ele atunci când este nevoie", a mai adăugat Silviu Stahie.

Referitor la completarea datelor bancare, expertul avertizează că este important să analizăm cu atenție toate mesajele pe care le primim, astfel încât să ne asigurăm că au fost trimise de comercianți cunoscuți.

"Trebuie să avem mare grijă atunci când folosim cardul pentru plățile online.

Dacă primim vreodată mesaje pe telefon sau pe rețelele sociale, care fac referire la o urgență, în care ni se spune să facem ceva cât mai repede, trebuie să fim suspicioși și, astfel, vom fi mult mai în siguranță", a încheiat specialistul.

×
x close