Antena 3 CNN High Tech "Priority inbox" - o nouă funcţie a serviciului Gmail care sortează mesajele în funcţie de importanţa lor

"Priority inbox" - o nouă funcţie a serviciului Gmail care sortează mesajele în funcţie de importanţa lor

"Priority inbox" - o nouă funcţie a serviciului Gmail care sortează mesajele în funcţie de importanţa lor
31 Aug 2010   •   22:48

Google a lansat o nouă funcţie pentru Gmail, denumită ?priority inbox?. Compania a conceput un set complex de algoritmi care pot analiza comportamentul utilizatorului unui cont de email şi să clasifice mail-urile în funcţie de importanţa lor, relatează Telegraph.co.uk.

Cei care vor utiliza opţiunea priority inbox vor observa că mesajele primite vor fi împărţite în trei categorii, la început fiind afişate mail-urile considerate importante şi cele necitite. Apoi vor fi afişate mesajele ?cu steluţă? şi cele care au mai rămas.

Google susţine că algoritmul email-urilor analizează o varietate de factori, inclusiv mesajele trimise frecvent anumitor contacte dar şi numărul adreselor de mail trecute în acelaşi mesaj.

Google a mai spus că şi conţinutul email-ului este analizat pentru a-i stabili importanţa. Compania americană ?scanează? deja mail-urile pentru ca publicitatea să poată fi îndreptată către publicul ţintă, dar şi pentru a filtra mesajele nesolicitate (spam).

?Priority inbox este precum asistentul tău personal, te ajută să te concentrezi asupra mesajelor care contează fără necesitatea unor setări complicate?, a scris, pe blogul companiei, Doug Aberdeen, senior software engineer la Google.

?Gmail a reuşit dintotdeauna să filtreze cu succes mail-urile nesolicitate către folderul spam, însă azi, în plus faţă de spam, oamenii primesc multe mesaje care nu sunt chiar spam însă nu sunt prea importante?, a mai arătat specialistul Google.

Google susţine că funcţia ?priority inbox? va fi implementată la Gmail şi Google Apps pe parcursul săptămânilor următoare. Gmail a fost lansat în 2004 şi i-a uimit pe internauţi după ce a oferit pentru prima oară spaţiu de 1GB pentru stocarea mesajelor. În prezent serviciul are aproximativ 146 de milioane de utilizatori pe lună.

 

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Google
Parteneri
x close