Antena 3 CNN High Tech Premierul Marii Britanii vrea blocarea WhatsApp: Oamenii nu trebuie să discute între ei fără ca serviciile să asculte!

Premierul Marii Britanii vrea blocarea WhatsApp: Oamenii nu trebuie să discute între ei fără ca serviciile să asculte!

cameron.jpg
13 Ian 2015   •   15:39

Atacul de la Charlie Hebdo a dat ocazia mai multor ţări să ceară înăsprirea legilor prin care se monitorizează conversaţiile dintre oameni.

Dacă în România legea "Big Brother" a fost repusă pe agenda Guvernului şi a Parlamentului, în Marea Britanie premierul David Cameron a promis să intensifice măsurile de supraveghere pe Internet pentru a împiedica teroriştii să plănuiască atentate online.

Conform Daily Mail, Cameron a declarat că va opri folosirea metodelor de comunicare care nu pot fi citite de serviciile de securitate, precum WhatsApp şi Snapchat, care îşi criptează datele. El a precizat că fanaticii (n.r. deşi măsura afectează toţi oamenii) nu ar trebui să poată discuta unii cu alţii fără ca agenţiile de securitate să îi poată asculta. "Vom permite mijloace de comunicare care pur şi simplu nu pot fi citite? Răspunsul meu la această întrebare este: Nu, nu ar trebui", a explicat Cameron.

În România legea "Big Brother" prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină, timp de şase luni, anumite date ale abonaţilor, care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire si descoperire a infracţiunilor grave.

Mircea Badea declara săptămâna trecută că această lege este complet inutilă, iar modul în care "serviciile" speculează atacul de la Charlie Hebdo este condamnabil. "Ei profită de acest val de emoţie pentru a face transferul către nevoia legitimă a omului de protecţie. ", spunea Mircea Badea.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close