Isteria Pokemon a cuprins şi România. Bucureştenii au ieşit la vânătoare în Parcul Herăstrău în căutare de monşti. Adulţi, copii, bătrâni, cu toţii au fost cuceriţi de jocul pe telefonul mobil. Cât de periculos este însă acest joc.
Invitat în emisiunea Voi cu Voicu, actorul Tudor Roşu a recunoscut că şi el este pasionat de joc, dar că în ultima vreme a lăsat-o mai moale:
„Realizez că e periculos, la început mă jucam foarte mult, dar nu m-am mai jucat de trei zile. Pentru unii oameni,jocul este foarte captivant, dar nu este genul meu”, a declarat micuţul invitat.
„În general, s-a observat că aceste tablete, telefoane, smartphoneuri au devenit o uşoară povară. Obişnuim să le punem la dispoziţia copiilor, pentru a le fi mai uşor părinţilor, există şi dezavantaje pentru copiii între 0-2 ani. Creierul este în perioada de formare, creierul creşte de trei ori, este foarte indicat ca aceşti copii să nu aibă niciun acces la un joc electronic. (...) Se recomandă pentru copiii peste trei ani, maximum o oră, iar peste 14 ani, două ore”, a declarat Claudiu Tronciu, medic generalist.
Cum ar trebui să gestioneze părinţii această nebunie cu telefonul mobil? „O interdicţie pe faţă va conduce la un comportament, în care copilul se va ascunde”, mai spune medicul Claudiu Tronciu.
Nu doar bucureştenii sunt înnebuniţi după Pokemon. Isteria jocului a ajuns şi pe litoral, unde vânătoarea se face printre cearceafuri, dar şi în toată România. Oamenii au găsit şi idei de afaceri. Este vorba de crearea unui Pokemon Dracula.