Antena 3 CNN High Tech Pericol pentru utilizatorii WhatsApp! Numere de telefon din peste 80 de ţări, vândute de hackeri

Pericol pentru utilizatorii WhatsApp! Numere de telefon din peste 80 de ţări, vândute de hackeri

Pericol uriaș astăzi pentru utilizatorii WhatsApp. Datele a peste 500.000.000 de utilizatori au fost scoase la vânzare pe Dark Web, un forum cunoscut al comunității de hackeri. 

whatsapp
Pericol pentru utilizatorii WhatsApp! Numere de telefon din peste 80 de ţări, vândute de hackeri Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Fabian Sommer
de Silvia Preda    |    26 Noi 2022   •   15:41

Numerele de telefon divulgate pot fi folosite în scopuri de marketing, uzurpare de identitate și fraudă.

Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a vorbit la Antena 3 CNN despre riscurile care există pentru utilizatorii ale căror numere de telefon au fost vândute.

Datele a jumătate de miliard de utilizatori WhatsApp din 84 de țări, de vânzare pe dark web

"Practic, niște atacatori cibernetici, niște hackeri, susțin că au peste 487.000.000 de numere de WhatsApp.  Adică aproape 500.000.000.

Trebuie să facem o mențiune aici, utilizatorii de WhatsApp în întreaga lume sunt de 2.000.000.000, deci practic vorbim de un sfert din baza de date de deținători de WhatsApp.

Momentan, pe lista respectivă nu am găsit să apară și țara noastră. Asta este, să spunem, o veste îmbucurătoare momentan", a spus Mădălin Dumitru.

Mai mult de două miliarde de utilizatori din peste 180 de țări folosesc WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii și familia, oricând și oriunde s-ar afla.

WhatsApp oferă servicii de mesagerie și apelare.

×
Subiecte în articol: WhatsApp telefoane hackeri
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close