Antena 3 CNN High Tech Pentru ce a platit Apple 21 milioane dolari Cailor Ferate din Elvetia

Pentru ce a platit Apple 21 milioane dolari Cailor Ferate din Elvetia

Pentru ce a platit Apple 21 milioane dolari Cailor Ferate din Elvetia
de O.P.    |    13 Noi 2012   •   13:06

Dintre toate caracteristicile produselor Apple, o pictogramă de ceas este cel mai puțin probabil să provoace controverse. Cu toate acestea, la scurt timp după ce Apple a lansat un nou format de ceas pentru iPad, ca parte a update-ului iOS 6 realizat la mijlocul lunii septembrie, compania a fost acuzata ca a copiat designul ceasului de catre Serviciul Federal al Căilor Ferate din Elvetia, relateaza Mashable.

Ceasul Elvețian în cauză a fost inițial conceput în anii '40, de către Hans Hilfiker, și este considerat un simbol al companiei si al tarii. Inițial, Serviciul Federal al Căilor Ferate a amenințat că va demara un proces impotriva producatorului american, insa câteva săptămâni mai tarziu, Apple a cedat presiunii si s-a ajuns la un acord.

Astfel, cei de la Apple au platit pentru licenta de design a ceasului. Termenii acordului nu au fost dati publicitatii, insa publicatia locala Tages- Anzeiger sustine ca Apple a platit aproximativ 21 de milioane de dolari pentru folosirea licentei de design a faimosului ceas elvetian.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close