La capitolul ?plusuri?, jurnalistul de la The New York Times notează designul plăcut al iPad-ului, pe care ?navigarea pe internet, programele de pictat, uitatul la TV şi filme, cititul ziarelor şi revistelor par nişte lucruri absolut naturale?. iPad-ul pare să fie intrumentul perfect pentru citit şi privit. Pierde puţin la capitolul interacţiune, din cauză că îi lipsesc mouse-ul iar tastatura încorporată este destul de incomod de utilizat.
În SUA, iPad-ul va fi comercializat cu un abonament la internet oferit de AT&T, pentru 15 sau 30 de dolari pe lună. Abonamentul nu implică un contract, deci poate fi întrerupt oricând. Deşi nu este un telefon, iPad-ul va putea fi folosit şi pentru a comunica, prin intermediul Skype-ului.
De partea cealaltă, bloggerul Adam Farruci se declară complet împotriva noului gadget şi dă şi câteva motive pentru care nu l-ar cumpăra.
Printre ele, faptul că noul iPad nu este multitasking. Nu poţi asculta muzică în timp ce scrii un document, nu poţi avea două aplicaţii deschise în acelaşi timp. Un alt minus este că iPad-ul nu are încorporată nicio cameră foto. Nici tastatura încorporată nu satisface exigenţele bloggerului care spune că aceasta este dificil de folosit.
iPad-ului îi lipsesc Flash-ul şi porturile de ieşire HDMI, astfel că nu îl vei putea conecta la un ecran mai mare. Bloggerul se plânge şi de faptul că designul iPad-ului este stricat de mulţime de adaptoare pe care trebuie să le foloseşti pentru a-l conecta la diferite alte dispozitive. Iar un alt minus este că, la fel ca majoritatea produselor Apple, iPad-ul este ca un ?ecosistem închis?: rulează numai aplicaţiile produse de această companie.
Antena3.ro