Antena 3 CNN High Tech Microsoft atacă Apple în două noi reclame "pro PC" (VIDEO)

Microsoft atacă Apple în două noi reclame "pro PC" (VIDEO)

Microsoft atacă Apple în două noi reclame "pro PC" (VIDEO)
06 Apr 2009   •   17:43

În urmă cu aproximativ o săptămână a apărut o primă reclamă Microsoft în care este atacat principalul său concurent, Apple. Luni, 6 aprilie, a fost făcut public cel de-al doilea clip din aceeaşi serie.

Ca să scurtăm povestea, în cele două spoturi, doi tineri, un băiat şi o fată îşi caută un laptop care să dispună de tot ceea ce îşi doresc: capacitate de stocare mare, portabilitate, tastatura potrivită (ca dimensiune), memoria RAM şi altele. Cel mai important amănunt al acestui clip: preţul. În reclamă, Microsoft se oferă să plătească laptop-ul dacă se încadrează în 1.000 respectiv 1.500 de dolari şi respectă cerinţele celor doi protagonişti ai spotului publicitar.

Până aici totul este bun şi frumos, mai puţin remarca ce loveşte direct în Apple, a fiecăruia dintre cei doi tineri care-şi caută laptop-uri:

?La Mac-urile celor de la Apple este vorba, în opinia mea, mai mult de design decât de capabilităţile tehnice. E sexy într-adevăr însă nu vreau să plătesc pentru un brand, vreau să plătesc pentru un computer?, spune tânărul din al doilea spot publicitar.

?La Apple au disponibil un singur computer de până în 1.000 de dolari, şi acela are ecran de 13 inch, ori eu caut unul de 17 inch. Ar trebui să-mi dublez bugetul ceea ce nu este fezabil?, spune protagonista primului spot la ieşirea din magazinul Apple.

În cele din urmă cei doi îşi găsesc computerele cu specificaţiile şi preţul dorit. Ambele clipuri se termină cu mesajul: ?Felicitări, ai ales un PC?. Mesajul care se subînţelege din videoclip este însă ?felicitări ai ales un PC nu un Mac?.

Primul spot Microsoft


Compania Apple, atacată şi în al doilea spot Microsoft


Şi Apple are câteva reclame anti Microsoft. Mini-războiul dintre cele două companii se aseamănă oricum destul de bine cu cel dintre rivalele Coca-Cola şi Pepsi.

Mac versus PC


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple reclame
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close