Antena 3 CNN High Tech Mesajele de tip spam, o ameninţare pentru calculator şi căsuţa poştală

Mesajele de tip spam, o ameninţare pentru calculator şi căsuţa poştală

1 minut de citit Publicat la 20:10 01 Iul 2008 Modificat la 20:10 01 Iul 2008
Mesajele de tip spam, o ameninţare pentru calculator şi căsuţa poştală
Un experiment în privinţa spam-ului, condus de firma de securitate McAfee, a relevat faptul că utilizatorul obişnuit de internet se alege cu 70 de astfel de mesaje după o zi obişnuită de navigare. Potrivit BBC, compania de securitate a invitat 50 de persoane din întreaga lume să navigheze timp de o lună fără a avea un filtru de spam activat. Experimentul a scos la iveală faptul că Statele Unite sunt "liderii mondiali" în privinţa primirii mesajelor de tip spam.

Astfel, participanţii din SUA au primit un total de 23.233 de e-mail-uri spam, pe parcursul experimentului. Brazilia s-a situat pe locul al doilea în acest top spam, cu 15,856 de astfel de mesaje nesolicitate.

Marea Britanie a ocupat poziţia a patra, cu 11.965 de mesaje. Germania a atras cele mai puţine mesaje nesolicitate dintre toate ţările participante, 2.331 de mesaje spam fiind primite de cei care au luat parte la experimentul McAfee.

Rezultatele au arătat faptul că spam-ul este primit aproape fără oprire şi, în plus, calculatoarele se mişcă din ce în ce mai greu în timpul navigării pe internet.

"O mare parte a participanţilor noştri la experiment au observat că pc-urile lor funcţionează din ce în ce mai încet. Acest lucru înseamnă că, în timp ce aceştia navigau, site-urile web instalau malware" (soft destinat infiltrării sau distrugerii unui sistem de operare al unui computer fără consimţământul proprietarului), a declarat Guy Roberts, directorul McAfee Europa, citat de BBC.

Antena3.ro

×
x close