Antena 3 CNN High Tech Londra: Guvernul cere angajaţilor să stea pe Twitter

Londra: Guvernul cere angajaţilor să stea pe Twitter

Londra: Guvernul cere angajaţilor să stea pe Twitter
29 Iul 2009   •   17:45

După ce a fost folosit la revoluţii în Moldova şi Iran sau pentru a trimite mesaje din spaţiu, twitter devine o unealtă de promovare a politicii de stat.
Guvernul britanic a publicat regulamentul pentru modul de folosire a serviciului de microblogging Twitter de către departamentele sale. Cu toate acesta, spre deosebire de limita celor 140 de caractere din Twitter, documentul are 20 de pagini şi peste 5000 de cuvinte.
Neil Williams de la Departamentul de Afaceri şi Inovaţii, autorul ghidului, a recunoscut că 20 de pagini este un pic cam mult dar declara că a fost surprind de ?cât de multe sunt de spus?
Documentul le cere funcţionarilor să dea mesaje pe twitter care să fie "umane şi credibile". Sfătuişte de asemenea departamentele guvernamentale să producă între 2 şi 10 tweet pe zi, cu o pauză de cel puţin 30 de minute între ele.
În plus se recomandă folosire Twitter pentru orice de la anunţuri din ministere, până la momente de criză când poate fi "sursă primară" de comunicare cu electoratul.

În plus se cere ca serviciul să fie folosit în conformitate cu obiectivele guvernului.

De asemenea se cere departamentelor să nu ?urmeze? utilizatori Twitter care nu acceptă acest lucru, deoarece ar putea fi considerat comportament "Big Brother". Biroul premierului britanic, ministerul de externe şi unii parlamentari deja folosesc Twitter pentru a-şi promova activitatea. Biroul premierului Gordon Brown are peste un milion de ?followers?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Twitter Marea Britanie Gordon Brown
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close