Conform Facebook, datele sunt folosite pentru a îmbunătăţi securitatea, însă unii observatori ai procesului sunt îngrijoraţi.
"Urmărirea poate fi folosită pentru a afla înclinarea politică, religia, preferinţele sexuale, problemele de sănătate sau faptul că îţi cauţi un nou loc de muncă. Există tot felul de moduri prin care se pot forma păreri greşite despre oameni", spune Peter Eckersley, director de proiect la o organizaţie a drepturilor digitale.
Facebook este capabil să reţină datele tuturor site-urilor vizitate pe o perioadă de 90 de zile, ştergând permanent intrările vechi şi adăugându-le pe cele noi.
Dacă utilizatorul este logat pe contul de Facebook şi navighează pe alte site-uri, vor fi înregistrate numele, adresa de e-mail, prietenii şi toate datele asociate profilului.
Arturo Bejar, directorul de inginerie al companiei, a recunoscut că Facebook poate afla pe ce site-uri intră utilizatorii după ce se deloghează de pe platforma de socializare, însă a negat că s-ar folosi de aceste date: "Am spus că nu o facem şi nu am putea să o facem fără o formă de consimţământ", scrie Mediafax, citând Daily Mail.