Antena 3 CNN High Tech HP Mini 311, un netbook cu capabilităţi de notebook (FOTO)

HP Mini 311, un netbook cu capabilităţi de notebook (FOTO)

HP Mini 311, un netbook cu capabilităţi de notebook (FOTO)
16 Sep 2009   •   19:50

NVIDIA şi HP au anunţat, miercuri, Mini 311, un netbook de 11,6 inci, cu ?capabilităţi? de notebook. Bazat pe soluţia grafică NVIDIA ION, micuţul netbook HP Mini 311 oferă o experienţă vizuală în format HD, accelerează editarea video şi, în plus, rulează jocurile obişnuite.


NVIDIA ION este o unitate de procesare vizuală puternică, având dimensiuni fizice foarte reduse. Colaborează perfect cu procesoarele care oferă un consum foarte mic de curent, astfel mini-sistemele ce încorporează platforma vor genera performanţe foarte bune şi vor rămâne eficiente din punct de vedere al consumului de curent.



Tim Bajarin, analist în Creative Strategies, Inc. a spus: ?Majoritatea celor care au achiziţionat un netbook se aşteaptă să primească performanţe similare unui notebook cu dimensiuni obişnuite, dar din păcate nu este cazul. Însă cu netbook-urile bazate pe platforma ION, cum este şi cel de la HP, consumatorii vor avea parte de o experienţă mult mai completă?.



?Acesta este un alt exemplu elocvent cum anume poate schimba o placă video bună o întreagă categorie de produse,? a declarat Jeff Fisher, senior vice president, GPU Business Unit, NVIDIA. ?Acum doar câteva luni netbook-urile erau considerate necorespunzătoare, şi iată, HP lansează acum un produs performant, cu capacităţi multimedia avansate: rulează filme HD, jocuri, pot fi editate filme, etc. De ce n-au putut face netbook-urile aceste lucruri înainte? Nu dispuneau de o placă video bună.?



Netbook-ul HP Mini 311 vine cu Windows XP preinstalat, lucru de apreciat având în vedere resursele necesare SO-ului Vista. Ecranul său, de 11,6 inci beneficiază de rezoluţie 1366 x 768 şi iluminare LED. Pe partea de conectică, pe lângă clasicul conector VGA există şi un conector HDMI, pentru a putea rula materialele video 1080p pe ecrane HDTV.

Din aplicaţiile care vin cu netbook-ul Mini menţionăm ArcSoft SimHD, care converteşte filmele din rezoluţia SD (standard-definition) la o rezoluţie apropiată de calitatea HD (high-definition). SimHD foloseşte arhitectura de procesare masiv paralelă NVIDIA CUDA, pentru a accelera procesul de upscaling şi a-l face mult mai rapid decât cel obţinut prin rularea pe procesorul sistemului (CPU).




Iată şi câteva dintre elementele care scot în evidenţă unitatea de procesare vizuală ION pentru minisisteme:

-Este compatibilă cu sistemele de operare Windows XP, Vista şi Windows 7

-Rulează filme HD, incluzându-le şi pe cele 1080p

-Oferă autonomie comparabilă cu alte netbook-uri

-Oferă calitate HD, prin intermediul unui monitor extern, graţie conectorului HDMI

-Rulează jocuri obişnuite, cum ar fi Spore, Ice Age, Wall-E

-Asigură calitate audio 24-bit 8-channel LPCM prin intermediul portului HDMI

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: notebook netbook laptop
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close