Hackerii au atacat un mic număr de angajaţi, care controlau sistemele de management al codului sursă, care se ocupă de schimbările pe care programatorii le fac când scriu softwareul, declara George Kurtz de la producătorul de software antivirus McAfee Inc .
Detaliile de la McAfee arată cum spargerea unui singur PC de la o mare companie poate avea repercusiuni asupra întregii afaceri.
Google a anunţat în ianuarie că a detectat un atac cibernetic din China asupra infrastructurii sale ce a rezultat în furt de proprietate intelectuală. Compania preciza că alte peste 20 de companii au fost vizate şi au citat atacul, ca şi cenzuarea internetului, ca motive de retragere de pe piaţa chineză.
Kurtz anunţa că el consideră că atacatorii au pătruns prin apărarea a cel puţin 30 de companii şi posibil chiar 100. El arăta că veriga comună în mai multe cazuri analizate de McAfee arată că hackerii au folosit software de management al codului sursă de la Perforce Software Inc, printre ai cărei clienţi se numără Google şi alte mari corporaţii.
Kurtz arăta că hackerii au reuşit a fura codul sursă de la mai multe victime şi că au avut posibilitatea să schimbe codul pentru a adăuga funcţii ce ar permite spionajul ulterior pe computere cu acel sistem. Anchetatorii trebuie însă să redescopere dacă au fost făcute asemenea schimbări.
McAfee a petrecut ultimele două luni în investigarea atacurilor pentru clienţi neidentificaţi.
Antena3.ro