Antena 3 CNN High Tech Hackeri în acţiune! Cel mai mare furt cibernetic

Hackeri în acţiune! Cel mai mare furt cibernetic

Hackeri în acţiune! Cel mai mare furt cibernetic
30 Mar 2007   •   22:36

Poliţia americană şi cea britanică se confruntă cu cel mai mare furt cibernetic din lume. Un grup de hackeri a păruns în baza de date al unui lanţ de magazine şi a sustras informaţii despre... 45 de milioane de carduri bancare. Furtul a avut loc la unul dintre magazinele TJ Maxx - un celebru lanţ de supermarketuri a care au sucursale în America, Marea Britanie şi Irlanda. Deocamdată nu se ştie cum au pătruns hackerii în baza de date. Poliţiştii cred însă că ar putea fi vorba de o bandă bine organizată, care şi-a infiltarat oameni în interiorul companiei. Conducerea lanţului de magazine a luat imediat măsuri pentru a împiedica repetarea incidentului.

Toate informaţiile aflate în baza de date spartă, au fost şterse. De asemenea, reţelele computerizate ale firmei au fost securizate. Iar personalul este verificat mult mai atent la angajare. Chiar şi aşa, cumpărărtorii au intrat în panică şi se gândesc de două ori înainte de a-şi folosi cardurile.

Anchetatorii de la FBI au verificat informaţiile furate. Cele mai multe dintre ele sunt nefolositoare deoarece provin de la carduri expirate deja. Totuşi, investigatorii se tem că ar putea fi vorba de un plan mult mai amplu şi bine elaborat, iar spargerea de la TJ Maxx a fost doar o repetiţie.

Antena 3

×
Parteneri
x close