Antena 3 CNN High Tech Ce semnifică punctul portocaliu de pe ecranul iPhone

Ce semnifică punctul portocaliu de pe ecranul iPhone

iphone getty images
Ce semnifică punctul portocaliu de pe ecranul iPhone. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    17 Aug 2024   •   10:00

Majoritatea posesorilor de iPhone au observat că, uneori, în partea de sus a ecranului telefonului, apare un mic punct portocaliu. Puțini sunt cei care știu însă la ce folosește acest punct.

Important de subliniat este faptul că punctul portocaliu apare doar în cazul telefoanelor cu IOS 14 sau mai nou, scrie lifewire.com.

Ce înseamnă punctul portocaliu pe iPhone?

Punctul portocaliu din partea de sus a ecranului iPhone-ului se activează atunci când o aplicație de pe telefon folosește microfonul. Indicatorul portocaliu este una dintre cele câteva funcții de confidențialitate pe care Apple le-a introdus odată cu iOS 14. De asemenea, punctul portocaliu se activează atunci când sunt efectuate apeluri telefonice sau când este folosită funcția de conversie voce-text.

Uneori este posibil ca un punct verde să apară în locul celui portocaliu. Acest punct colorat indică faptul că o aplicație accesează camera și va apărea atunci când este folosită camera, FaceTime și alte aplicații care înregistrează video.

Poți dezactiva punctul portocaliu pe iPhone?

Deoarece punctul portocaliu sau cel verde fac parte din inițiativa Apple de a prioritiza confidențialitatea utilizatorilor, această funcție nu se poate dezactiva. Cu toate acestea, cei care au dificultăți în a distinge culorile pot modifica modul în care apare punctul portocaliu în bara de stare, urmând acești pași:

  1. Deschide aplicația Setări.
  2. Atinge Accesibilitate.
  3. Selectează Afișare & Dimensiune text.
  4. Activează Diferențiere fără culoare. Acest lucru va face ca punctul portocaliu să apară ca un pătrat portocaliu. Punctul verde va rămâne aceeași formă și culoare.

Cum poți afla ce aplicații folosesc microfonul telefonului tău?

Când vezi indicatorul portocaliu apărând în partea de sus a ecranului, poți glisa în jos din partea de sus pentru a vedea ce aplicații folosesc microfonul. De exemplu, dacă faci acest lucru în timp ce vorbești cu cineva la telefon, vei vedea listată aplicația Telefon.

×
Subiecte în articol: iphone punct portocaliu IOS 14
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close