Antena 3 CNN High Tech Elon Musk amenință Apple că va interzice iPhone-urile și Mac-urile în companiile sale

Elon Musk amenință Apple că va interzice iPhone-urile și Mac-urile în companiile sale

Proprietarul Tesla acuză „o încălcare inacceptabilă a securității” în noul parteneriat între Apple și creatorul ChatGPT OpenAI

Elon Musk
Elon Musk amenință Apple că va interzice iPhone-urile și Mac-urile în companiile sale
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2024   •   18:15

Elon Musk amenință Apple că va interzice iPhone-urile și Mac-urile în companiile sale, după ce Apple a pus ChatGPT pe iOS 18 și nu Grok (chat-boxul său de AI).

Într-o postare pentru X, Elon Musk, directorul executiv al Tesla a spus că va interzice dispozitivele Apple (AAPL) în companiile sale – care includ SpaceX și X, printre altele – dacă producătorul de iPhone va continua cu planurile sale AI.

Dacă Apple „integrează OpenAI la nivel de (sistem de operare)”, Musk a spus că aceasta ar constitui „o încălcare inacceptabilă a securității”.

El a adăugat că vizitatorii „vor trebui să-și verifice dispozitivele Apple la ușă, unde vor fi depozitate într-o cușcă Faraday”, referindu-se la o incintă care blochează undele electromagnetice esențiale pentru comunicații, inclusiv semnalele celulare, wireless și Bluetooth.

„Apple nu are nicio idee ce se întâmplă, de fapt, odată ce îți predă datele către OpenAI”, a spus Musk într-o postare separată.

Așadar, angajații lui Musk, sunt la un pas de a avea opțiuni limitate dacă dorește să interzică AI rivală – sau chiar OpenAI – din companiile sale.

De asemenea, Microsoft, care se confruntă cu o reacție împotriva preocupărilor legate de confidențialitate, a declarat recent că va dezactiva unele funcții AI în mod implicit.

Reacția lui Elon Musk a venit la câteva ore după ce Apple a dezvăluit parteneriatul cu OpenAI la Conferința sa anuală a dezvoltatorilor la nivel mondial, parte a unui amplu proiect de a aduce instrumente de inteligență artificială generativă produselor Apple.

Apple va lansa iOS 18. Noi funcții pentru iPhone, iPad si Mac. Siri va avea ChatGPT4. Apelurile vor putea fi înregistrate

Apple a lansat, luni, versiuni pentru developeri ale software-ului său, înainte ca acesta să fie disponibil în avanpremieră, luna viitoare. Versiunile finale ale software-ului vor fi lansate pentru toată lumea în toamnă, după ce vor fi complet finalizate.

Gigantul tehnologic a declarat că obiectivul său este de a duce instrumentele de inteligență artificială dincolo de ceea ce există în prezent pe piață și de a le personaliza pentru utilizatorii Apple, menținând în același timp confidențialitatea.

Apple Intelligence va putea să se folosească de informațiile personale ale utilizatorilor de pe dispozitivele lor pentru a le răspunde la întrebări, totul într-un mod care respectă confidențialitatea.

Greg Brockman, președintele OpenAI, a declarat, luni seara, că ChatGPT va fi integrat în sistemele de operare Apple pentru iPhone, iPad și computere Mac.

„Colaborăm cu Apple pentru a integra ChatGPT direct în iOS, iPadOS și macOS. Va fi disponibil mai târziu în acest an, foarte încântat!” a postat pe X.

Elon Musk, care a co-fondat OpenAI în 2015, conduce acum o firmă rivală numită xAI.

xAI, startup-ul de inteligență artificială al lui Elon Musk, a prezentat chatbot-ul Grok și modelul AI cu același nume în noiembrie 2023. Musk are o relație tensionată cu fosta sa companie și cu CEO-ul ei Sam Altman și îi dă în judecată pe amândoi pentru că ar fi încălcat acordul fondator al OpenAI și s-au îndepărtat de misiunea sa nonprofit.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close