Antena 3 CNN High Tech Cum să-ţi iei informaţiile de pe Wikipedia pe timpul protestului faţă de actul SOPA

Cum să-ţi iei informaţiile de pe Wikipedia pe timpul protestului faţă de actul SOPA

1 minut de citit Publicat la 14:38 18 Ian 2012 Modificat la 14:38 18 Ian 2012
Cum să-ţi iei informaţiile de pe Wikipedia pe timpul protestului faţă de actul SOPA
În cazul în care tocmai astăzi te-ai decis să cauţi informaţiile de care aveai nevoie, şi care presupun un search pe Wikipedia, versiunea în limba engleză, avem veşti bune!

Deşi comunitatea Wikipedia a optat pentru a opri accesul la versiunea în engleză a enciclopediei timp de 24 de ore, în semn de protest faţă de propunerile legislative din Statele Unite, noi îţi putem spune cum să fentezi această restricţie.

Pentru început, este esenţial să precizăm că versiunea în limba română a site-ului este funcţională.

Apoi, Wikipedia a precizat foarte clar faptul că informaţiile în limba engleză ale enciclopediei vor putea fi accesate de pe telefoane de tip smartphone, scrie The Guardian.

O altă modalitate ar fi aceea de a dezactiva JavaScript-ul din browser-ul pe care îl folosiţi şi astfel veţi fenta mesajul de protest faţă de actul SOPA. Şi dacă asta fi se pare complicat, atunci va sfătuim să daţi un refresh paginii, în momentul în care apare căsuţa neagră cu mesajul respectiv şi apoi să închideţi repede, cu un simplu click, fereastra care va apărea pe monitor.

Decizia Wikimedia Foundation, care doreşte să condamne iniţiativa legislativă împotriva pirateriei pe internet „Stop Online Piracy Act“ (SOPA) a lăsat astfel de supape utilizatorilor care, până la urmă, nu trebuie pedepsiţi pentru un proiect de lege care va afecta "internetul liber şi deschis".

Site-uri importante precum Google, Yahoo!, Facebook, Foursquare, Twitter, Amazon, Mozilla, AOL, eBay, PayPal, IAC, LinkedIn, OpenDNS şi Zynga sunt Wordpress, Reddit şi FailBlog s-au alăturat protestului.

Mai mult de atât, cunoscutul dicţionar online al limbii române dexonline.ro afişează în această zi mesajul de protest faţă de actul SOPA.

Proiectul „Stop Online Piracy Act“ ar permite Departamentului de Justiţie american să urmărească şi să deconecteze orice particular sau întreprindere care ar putea fi acuzată de utilizarea de material protejat de drepturi de autor în SUA şi în afara ţării.


×
x close