"Kissenger" (un termen rezultat din combinarea cuvintelor englezeşti "kiss" - "sărut" şi "messenger" - "mesager") se prezintă sub forma unui cap din plastic cu buze supradimensionate.
Cei doi parteneri trebuie să-şi achiziţioneze fiecare câte un astfel de dispozitiv, să se conecteze online şi, prin intermediul unui program special, roboţelul propriu trebuie sărutat pentru a reproduce întocmai mişcarea buzelor "jumătăţii" sale aflate la depărtare.
Hooman Samani, creatorul acestor dispozitive, consideră că ele pot fi utilizate ca un mijloc de a îmbunătăţi comunicarea între oameni.
Conceptul, lansat în iunie la o conferinţă ştiinţifică ce avut loc în Marea Britanie, este în curs de finalizare la un laborator care este administrat de UNS şi Universitatea Keio din Japonia.
"Sărutul este ceva foarte intim. Înainte de a comercializa un produs care se referă la acest subiect sensibil (intimitatea, n.r.), trebuie să facem mai multe studii, care să trateze acest aspect din punct de vedere cultural şi social", a explicat Hooman Samani.