Antena 3 CNN High Tech Cum arată noul iPhone 16. Apple a lansat cele patru modele de smartphone. Ce preț are fiecare

Cum arată noul iPhone 16. Apple a lansat cele patru modele de smartphone. Ce preț are fiecare

profimedia-0906140839
Apple a lansat noul model iPhone 16. Foto: Profimedia Images
de R.K.    |    10 Sep 2024   •   00:10

Într-un eveniment organizat luni la sediul companiei şi transmis online, Apple a prezentat noile smartphone-uri care compun seria iPhone 16. Prețul noului iPhone pleacă de la 800 de dolari.

Noua generaţie este compusă din patru modele, iPhone 16 (6,1 inch), iPhone 16 Plus (6,7 inch), iPhone 16 Pro (6,3 inch) şi iPhone 16 Pro Max (6,9 inch).

La baza noilor smartphone-uri stă chipset-ul A18, construit pe 3nm, cu ray tracing accelerat hardware, dar cu diferenţe de performanţă în favoarea modelelor mai scumpe.

Procesorul de la iPhone 16 este cu 30% mai rapid şi cu 35% mai eficient la acelaşi nivel de performanţă. Soluţia grafică este şi ea cu 40% mai performantă.

Motorul Neuronal este acum de două ori mai rapid, lăţimea de bandă de memorie este cu 17% mai mare.

Apple promite şi o autonomie mai mare pentru iPhone 16, dar nu a oferit cifre în acest sens.

Toate cele patru modele ale seriei primesc anul acesta butoane noi.

Butonul personalizat, introdus anul trecut doar pe modelele Pro, ajunge acum să fie implementat pe toate modelele noii serii.

În plus, există acum un buton pentru camera foto. Acesta este capacitiv, facilitând realizarea anumitor funcţii (mărirea, de exemplu) prin swipe-uri.

Ca în fiecare an, camerele foto ale noilor iPhone-uri se bucură de atenţia companiei, care le aduce mai multe îmbunătăţiri.

iPhone 16 are o cameră tele care poate mări optic de două ori şi o nouă cameră ultra-wide de 12 MP cu funcţie macro şi autofocus. Camera foto principială rămâne la 48MP, 26mm lungime focală.

Cât va costa noul iPhone 16

iPhone 16 va costa de la 800 de dolari, iar iPhone 16 de la 900 de dolari, ambele pornind de 128GB stocare.

Modelele Pro au acum ecrane mai mari (şi rame negre mai înguste) decât în anii trecuţi - iPhone 16 Pro trece la un ecran de 6,3 inch, în vreme ce Pro Max va avea un ecran de 6,9 inch.

Acestea se bazează pe cipul A18 Pro, cu motor neuronal pe 16 nuclee şi o lăţime de bandă a memoriei cu 17% mai mare.

Camera foto principală are 48MP. Alături de această există o cameră tele de 12MP cu 5x zoom optic.

Captura video 4K poate ajunge acum la 12 de cadre pe secundă.

iPhone 16 Pro va costa de la 1.000 de dolari, iar iPhone 16 Pro Max de la 1.200 de dolari - ambele vor fi disponibile din 20 septembrie.

După mai bine de un an de lucru, Apple este pregătită să lanseze primele funcţii de AI pentru smartphone-urile sale, ce vor fi grupate sub brandul Apple Intelligence.

Acestea vor fi lansate la câteva luni după noile iPhone-uri. 

Compania a prezentat deja câteva dintre lucrurile pe care Apple Intelligence le va putea face: va permite conversații mai naturale cu Siri, va ajuta la redactarea e-mailurilor, va facilita găsirea momentelor specifice în albumele dvs. foto și va încorpora informațiile personale ale utilizatorilor în răspunsuri. 

Apple promite că centrale sale de date folosesc doar energie regenerabilă, iar datele utilizatorilor nu sunt stocate pe serverele companiei.

×
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close