Antena 3 CNN High Tech Cel mai popular antivirus ar fi fost folosit de ruși ca să fure informații din America. Compania neagă

Cel mai popular antivirus ar fi fost folosit de ruși ca să fure informații din America. Compania neagă

S.T.
1 minut de citit Publicat la 09:38 12 Oct 2017 Modificat la 09:38 12 Oct 2017
o_1bs7ks3mjpbjlk816ke681s4t8.jpg
Foto: pixabay.com

Rusia este acuzată că a folosit antivirusul Kaspersky pentru a spiona Agenţia de securitate americană. A fost, însă, nevoie ca hackerii israelieni să se infliltreze în sistemul rusesc pentru a afla asta. Au găsit acolo date secrete ale agenţiei americane şi au informat imediat departamentul de stat că este piratat.

Se pare că totul a pornit de la un angajat de la NSA care a luat acasă date secrete pentru a lucra la o misiune. Aici avea instalat antivirusul Kaspersky, iar Rusia a putut sustrage imediat informaţiile.

Totul s-a întâmplat în 2015, iar agenţiile de stat americane au primit ordin abia luna trecută să dezinstaleze soft-urile Kaspersky.

Compania neagă orice implicare într-un astfel de incident.

“Compania Kaspersky Lab nu a fost implicată în situația în cauză și nu deține niciun fel de cunoștințe despre aceasta. 

Având în vedere că integritatea produselor noastre este fundamentală pentru noi, Kaspersky Lab rezolvă orice vulnerabilități identificate sau care sunt raportate companiei. Kaspersky Lab își reiterează disponibilitatea de a coopera cu autoritățile americane pentru a răspunde oricăror îngrijorări pe care acestea le-ar putea avea în legătură cu produsele și sistemele sale și solicită respectuos orice informații relevante și concrete care ar putea ajuta compania în propria investigație pentru a respinge falsele acuzații. 

În ceea ce privește afirmațiile nesusținute de dovezi, referitoare la faptul că această situație are legătură cu Duqu2, un atac cibernetic complex, care nu a vizat doar compania Kaspersky Lab, credem că am identificat și înlăturat toate efectele infectărilor din cursul acelui incident. Mai mult, după cum se notează chiar în articol, Kaspersky Lab a făcut public atacul, iar compania și-a oferit asistența organizațiilor afectate sau interesate, pentru a contribui la neutralizarea acestei amenințări. 

Kaspersky Lab nu a ajutat niciodată, nici nu va ajuta niciun guvern din lume în eforturile sale de spionaj cibernetic și, contrar, raportărilor eronate, software-ul Kaspersky Lab nu conține funcții ascunse precum backdoors, care ar fi ilegale și inetice.

De asemenea, este important de notat că detectăm toate tipurile de amenințări, inclusiv malware-ul susținut la nivel statal, indiferent de originea sau de scopul său. Compania urmărește peste 100 de grupări și operațiuni APT (Advanced Persistent Threat) și, de 20 de ani, Kaspersky Lab a avut ca prioritate protejarea oamenilor și a organizațiilor împotriva amenințărilor cibernetice. Localizarea geografică a birourilor sale nu schimbă această misiune." se arată într-un comunicat al companiei.


 

 

×
x close