Michael Rogers a avertizat hackerii în privinţa consecinţelor acţiunilor lor. "Astăzi, fie că este vorba de un stat, de o organizaţie sau de un individ, majoritatea (piraţilor informatici) ajung la concluzia, în opinia mea, că acţiunile lor comportă prea puţine riscuri, că preţul de plătit este foarte mic", a subliniat el.
"Eu nu spun că este adevărat", a declarat directorul NSA, "dar sunt de părere că cei mai mulţi dintre ei consideră că îşi pot permite să fie destul de agresivi şi nu este în interesul nostru pe termen lung, în calitate de ţară, de a menţine această percepţie. Trebuie să încercăm să o schimbăm", a spus el la Camera de Comerţ de la Washington.
Armata are un "cadru legal" pentru folosirea oricărei arme cibernetice ofensive, cu condiţia să aibă aprobarea preşedintelui american şi a secretarului Apărării, a mai spus şeful NSA.
"Sper", a adăugat el, "că se va putea pune în aplicare pe termen lung un ansamblu de norme şi reguli care să ne permită să avem definire o mai clară a ceea ce este acceptabil (în spaţiul cibernetic) şi chiar (să conturăm) ideea disuasiunii".
Declaraţiile au fost făcute în contextul în care două rapoarte, publicate marţi, au conchis că Guvernul rus şi cel chinez sunt, în mod sigur, în spatele unei vaste reţele de spionaj cibernetic împotriva Statelor Unite şi Europei.